| BoOoMbOnik a întrebat:

As vrea sa imi dati si mei niste deserturi usoare si cu putine calorii nu stiu ceva din fructe sau fulgi de ovaz cu ceva habar nu am un desert care nu ingrasa si cu putine calorii. Funda! Cat mai multe va rog!

Răspuns Câştigător
7 răspunsuri:
| xXkenzorXx a răspuns:

Dupa cum stiu cu fulgi de ovaz se poate gasi la magazin iaurtul ala activia gustare de dimineata sa-u cam asa ceva, ma rog.
M-am uitat intr-o carte de deserturi si am vazut urmatoarele deserturi care au putine calorii:
1. Tort cu crema de nuca si cafea:
Pentru foi iti trebuie: 250 g faina, 200 g margarina, 200 g zahar, 100 g nuci macinate si o esenta de rom.
Pentru crema iti trebuie: 200 g margarina, 150 g zahar pudra, 5 linguri cafea preparata si o ceasca de nuci preparate.
Pentru ornat iti trebuie: 200 ml frisca vegetala, 2 linguri nes cafe si 2 linguri nuca macinata.

Pregateste asa:
1. Freci margarina cu zaharul, adaugi faina, apoi nucile macinate si esenta de rom si framantati un aluat pe care il impartiti in 3 parti.
Intinzi apoi 3 foi si le coci pe dosul formei de tort, uns cu margarina si tapetat cu hartie de copt, cate 10 minute fiecare.
2.In acest timp, pregatesti crema:freci margarina cu zaharul pudra,
torni cafeaua putin cate putin si la sfarsit pui nucile prajite si macinate.
3. Insiropezi foile de tort cu cafea indulcita, apoi asezi o foaie pe un platou.Intinzi jumatate din crema, pui a doua foaie, crema ramasa si ultima foaie.
4. Bati frisca, amesteci doua linguri din ea cu nes cafe si decorezi tortul. Presari nucile macinate pe marginile tortului, apoi il dai la rece pentru 2-3 ore, c-am cat vrei sa se faca si gata!
ID-ul de mess al meu este andrew_1999_1@yahoo.com si daca mai vrei deserturi mai simple sau mai sofisticate ca acesta care ti-l l-am aratat acum contacteaza-ma pe ID!
Succes!

| chelie91ptm a răspuns:

Am o reteta.O fac de cate ori am ocazia si este foarte buna.
Iei o tava mai inalta, pui 3 straturi de biscuiti, pui siropul peste biscuiti(siropul facut din 2 cani de apa, 2cani de zahar,si cacao si le pui la foc,dupa ce a fiert putin lasi siropu sa se raceasca),dupa aia pui un strat de mere rase, un strat de crema de cacao, un strat de frisca si peste frisca poti sa pui nuci maruncite sau ce vrei tu.Succes cu reteta.(Fundita?)

| chelie91ptm a răspuns:

Prajitura de vara: un strat de biscuiti muiati in lapte dulce(amestecat cu zahar vanilat dupa gust)apoi un strat de mere calite(cu zahar si scortisoara ca pentru placinta cu mere)apoi iarasi un strat de biscuiti ca si prima data, apoi un strat foarte subtire de finetti, apoi un strat de budinca de vanilie, apoi ornezi cu frisca.

| chelie91ptm a răspuns:

Daca iti place crema de vanilie,cu ea poti face: rulori umplute(rulourile le iei dela "paine" din marile magazine),piscoturi din comert inmuiate in cafea mai lunga si folosite ca blat peste care pui crema de vanilie sau de lamaie fierbinte, alt rand de piscoturi puse peste crema unul langa altul si iar crema.Cu o paleta sau lama de cutit aranjezi marginile prajuturii si deasupra pot orna cu ciocolata menaj rasa sau iei din comert glazura de ciocolata la plic si o pregatesti cum scrie pe plic, sau poti cerne usor cu o strecuratoare mica niste cacao ca la tiramisu.Tot cu crema fiarta gen budinca ( poate fi si cu ciocolata crema)poti face eclere cu gogosele de umplut luate din KARFOUR si chiar rulouri.Astea sunt cele mai rapide dulciurifara a folosi cuptorul Asemnea raspuns nu a mai fost dat

| chelie91ptm a răspuns:

Pai poti face o budinca cu biscuiti. Inmoi biscuitii in apa cu zahar sau in lapte cu cacao sau nesquik,dar nu foarte mult sa nu se sfarame. Apoi asezi un rand de biscuiti apoi peste ei torni budinca, din nou un rand biscuiti,alt rand de budinca,iar peste poti sa pui frisca sau un alt fel de budinca. Eu am facut cu budinca de ciocolata si vanilie:X. Pui la frigider,iar cand ii destul de rece sa poti taia cu cutitu` e de-a dreptu` delicios si racoritor.

Sau mai poti incerca ceva si mai simplu, la care n-ai nevoie de aragaz:cumperi un blat de tort, costa vreo` 8 leisi o crema la rece. Umpli tortu cu crema la rece,iar peste pui frisca si razi ciocolata,nu`i gretos deloc si ii gustos tare:X. Ai nevoie doar de lapte si de mixer, exceptand blatu de tort, prafu` de frisca si crema la rece care le-am precizat adineaori.


Pofta buna si spor la treaaaaaba!:*:*:*

| chelie91ptm a răspuns:

Eu mai fac uneori un tort!

Ai nevoie de:

-un pachet de piscoturi;
-o cutie de frisca "Hulalala" mica (din-aia pe care o prepari tu cu mixerul);
-fructe;
-compot sau suc de fructe FARA acid.

Se prepara:

-Mai intai prepari frisca (ai instuctiunile pe ambalaj). Inmoi piscoturile in compot sau suc FARA acid (eu de obicei le inmoi in Timbark de portocale), le asezi unu langa altul, apoi pui un strat de frisca, unul de fructe si o iei de la inceput cu piscoturi, frisca, fructe. Eu de obicei fac 2 straturi. Apoi dai cu frisca si in lateral sa fie mai frumos. La final, poti sa il ornezi cu fructe, cum vrei tu! Trebuie sa il lasi la frigider pana a doua zi, altfel se taie prost si nu e asa bun.

E simplu de facut si bun vara! De preferat fructe: capsuni, portocale, kiwi, banane. Merele nu sunt asa bune in el. Succes!

| chelie91ptm a răspuns:

Nu stiu.ce sa zic/daca ai voie la aragaz e perfect, adica poti face budinca de ciocolata, sau lapte cu paine si cu cacao (e superbestial gustu cum se topeste painean gura), sau iti faci un ceai si dn frigider pui cateva felii de dulceata cu unt... miami cam atat