Pune-l la fiert si lasa-l sa se raceasaca. Daca e curat si nu e diluat cu apa, el face un caimac relativ gros la suprafata vasului si acest caimac il aduni cu o supiera sau cu lingura si il dai celui ce n-are restrictie la grasimi ca e supr bun la mancat.
Bună!
"Dar ce inseamna lapte degresat? Degresarea laptelui, este un procedeu prin care se separa grasimea. Procedeul obisnuit, consta in centrifugarea laptelui moment in care grasimea datorita densitatii mai mici, comparativ cu cea a apei, se va ridica la suprafata. Globulele de grasime, din laptele de vaca, tin sa formeze ciorchini ceea ce va face ca degresarea sa fie mai rapida. Laptele de vaca, in comparatie cu laptele de capra, oaie sau bivolita unde datorita globulelor de grasime, (care sunt mai mici si separate) degresarea este mai lenta. Adesea, dupa degresare, laptele se omogenizeaza pentru a preveni aparitia unui strat de grasime separat de lapte." - SURSA : http://www.mega-image.ro/......e+integral
NU ai cum face o degresare "casnică" DACĂ nu ai centrifugă!
Vezi alte detalii la linkul anterior.
Toate cele bune.
Chiar ma intereseaza subiectul. Centrifuga nu poate fi inlocuita cu un blender? Intreb si eu...
NU se poate înlocui cu un blender!
Vezi detalii ( şi imagini ) despre această centrifugă la linkul :
http://agricole.shopmania.biz/......gal-992419
http://www.google.ro/......tp?/search
Toate cele bune.
Multumesc.
Cu plăcere!
O zi frumoasă.
Si tie o zi frumoasa.
Mersi
Singura "degresare"poti sa o faci dupa ce fierbi laptele si il racesti, apoi sa-i aduni caimacul(acolo este toata grasimea laptelui).Sau poti amesteca vreo 3 zile intr-una in el pana se sedimenteaza elementele componente
Poți separa smântână de lapte daca bagi sticla de lapte in congelator in picioare.sticla sa nu fie plina.Cand inca nu e solida adică congelata o scoți în poziția verticală și scoți de deasupra smântână strângând sticla de plastic.
Cum?