Ngredinete reteta : blat de pizza, ciuperci albe de crescatorie, ghebe,
Trei tipuri de ciuperci comestibile, rumenite in unt si stropite in sosul dulce acrisor al rosiilor amestecate cu busuioc proaspat - iata o reteta simpla si gustoasa de pizza cu ciuperci.
Ingrediente: 50 gr hribi, 50 gr ghebe, 50 gr ciuperci albe de crescatorie, 3 linguri de sos de rosii, 1 fir de busuioc, 1 blat de pizza, 125 gr cascaval ras, sare, piper, unt.
Mod de preparare: Cele trei tipuri de ciuperci se taie felii si se calesc in unt, se condimenteaza cu sare si piper. Pe blatul de pizza se intinde sosul de rosii amestecat cu busuiocul proaspat tocat - marunt, se asaza apoi ciupercile calite si se presara la sfarsit cascavalul ras. Se incinge cuptorul si apoi se da pizza la cuptor unde se lasa timp de aproximativ 15 minu
Ingrediente pentru blat de pizza:
150 ml apa calda
1/2 lingurita zahar tos
1 lingurita drojdie uscata
250 g faina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita sare
Mod de preparare
Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma;
Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa;
Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul;
Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta;
Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
Pentru sos poti folosi 2 conserve de rosii decojite in care pui dupa ochi oregano, sare, piper si le dai un pic cu blenderul.
Peste sos asezi ciuperci taiate felii sau alte indregiente dupa gust.
Se da cuptor incalzit in prealabil la o temperatura de 180 gr pana cand coca capata o culoare aramie.
Pofta buna!
Pur si simplu.Aluatul traditional de pizza doar ca se adauga ciuperci sau in loc de carne se pun ciuperci feliate.
Ai mevoie de un kg de faina alba 10 oua pui ouale si faina aumundoua in cratita cu mazism 40 de grame de apa apoi lasi 30 de minute apoi scoti aluatul il pui pe masa il intinzi si apoi il azezi in tava si apoi ii tai marginile care es din tava si apoi dai aluatul cu bulion apoi asezi salamul cabanosul si ciupecile apoi mai dai o mana de bulion si razi cascaval pe deasupra o pui la cuptor 1 ora api o scoti si pofta buna