Incrediente:
- 6 albusuri;
- 200 g zahar;
- 1 plic zahar vaniliat;
- 250 g nuca prajita si zdrobita sau taiata;
- 1/2 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Bateti albusurile spuma. 2. Cand acestea se tin pe tel, adaugati, pe rand, cate 1 lingura de zahar, batand dupa fiecare, pentru omogenizare. 3. In spuma adaugati, treptat, zaharul vaniliat, faina, praful de copt si nucile, amestecand prin rasturnare. 4. Compozitia obtinuta se pune in tava tapetata cu hartie de copt unsa. Se coace.
Bună!
NU sunt reţete pentru foile de napolitană ( sau cel puţin eu NU am găsit pe net )!
Acestea se cumpără gata făcute, din magazin.
Reţeta prezentată de userul @Bafta321 ( http://www.culinar.ro/......42/2/7710/ ) şi de @faramatania ( http://simplufeminin.com/site/node/102 ) au NEVOIE de foi de napolitană CUMPĂRATE separat!
VEZI precizările :
1. "Alte ingrediente necesare:
- 2 foi de napolitana (se gasesc in comert) " - http://www.culinar.ro/......42/2/7710/
2. "Ingrediente:... Si, bineinteles, 2 foi de napolitana pentru asamblare." - http://simplufeminin.com/site/node/102
Toate cele bune.
Vezi aici o rețetă și de foi și de cremă(doar de foi așa simplu nu găsești):
http://simplufeminin.com/site/node/102
Foi și cremă : http://simplufeminin.com/site/node/102Poftă bună! :o3 Pup!:*