Ingrediente:
100g faina
100ml apa
50ml ulei
25g zahar
sare
Preparare:
1) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.
2) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.
3) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.
4) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.
Amesteci bine faina cu bere si-un praf de sare. Consistenta e aceeasi ca la clatitele cu ou si lapte. Pentru ca se rup usor ( ca nu mai ai oul care sa le lege) nu le mai poti intoarce aruncandu-le pe sus, vei folosi o spatula fina.
Berea le va face pufoase, le va da o aroma inconfundabila de faina integrala si avand asa o personalitate, nu este nevoie de cine stie ce arome de vanilie, scortisoara etc.
In ele pui ce vrei, ce ai sau ce poti.
Merge cu apa minerala, putin ulei, faina, putin praf de copt, putina sare, esenta de vanilie, ungi tigaia cu putin ulei (poti pune intr-o farfurie niste ulei si inmoi un servetel mototolit in farfurie, si ungi tigaia). BAFTA!
1 cana apa minerala carbogazoasa
1 cana faina
1 lingura zahar
50 ml ulei
1 lingura zahar vanilat
1 praf de sare
Punem intr-un castron faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam apoi apa minerala si uleiul amestecand usor cu telul.
Daca compozitia este prea groasa se mai adauga putina apa minerala, daca e prea subtire putina faina, trebuie sa avem un aluat de consistenta smantanii.
Clatitele se coc pe ambele parti, in tigaia unsa cu putin ulei.
Le umpli cu ce vrei. Poti incerca cu inghetata dar cred ca vrei fara lapte si oua pentru ca tii post... deci cu ceva dulceata sau gem ar merge... Succes si pofta buna
AleXxXEA întreabă:
Ciubotaru28Mirela întreabă: