Cel mai rapid desert pe care l-am mancat eu, sunt bezelele, daca vreti ceva cu adevarat dulce si bun, bezelele sunt foarte bune.
3-4 albusuri batute spuma cu 4 linguri de zahar, daca vrei bezeaua mai tare puteti pune cu o lingura in plus, pentru aroma se poate pune Esenta de rom. Pune-ti compozitia intr-o tava tapetata cu putin ulei si faina. S-au se poate pune hartie de pergament.
Sper ca te-am ajutat!
Funda!
Buna!
1.CHEC SIMPLU ECONOMIC
2 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt (10 g.)
2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul.Se mixeaza putin.Se adauga laptele si uleiul si faina cu praful de copt, cernute.Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte ca sa il amesteci cu cacao ( doua, trei linguri).
Compozitia de cacao se toarna in mijloc.
Se dau formele la cuptor pentru cca. 35-40 de minute ( faci testul cu scobitoarea)
Se tin primele 15-20 de minute la foc mai tare: 180 grade C, dupa care se reduce focul la 170 grade C (foc potrivit).
Se pudreaza cu zahar praf.
2.PRAJITURA ECONOMICA SI RAPIDA
Ingrediente:
Blat:
6 oua
200 g zahar
200 nuci taiate si prajite
3 linguri faina.
Crema:
6 galbenusuri
200 g zahar
200 g margarina
2 linguri cacao
Blatul:
Albusurile de la oua se bat spuma cu zaharul. Se adauga nucile prajite si faina si se da la cuptor.
Crema:
Galbenusele cu zaharul, margarina si cacao se bat pe abur pina se ingroasa.
Dupa racirea blatului, crema se pune peste prajitura.
Te pup!
Salam de biscuiti:
500 g biscuiti obisnuiti
2 cani de zahar
1 cana de apa in functie de biscuiti, crocanti sau moi
5 linguri de cacao
un pachet de margarina
5 linguri de lapte praf
nuca
stafide
esenta de rom
Mod de preparare reteta
Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.
Se adauga cacaoa, nucile zdrobite, stafidele, esenta de rom si biscuitii sfaramati.
Se ia de pe foc si se omogenizeaza compozitia.
Pe o hartie tip celofan, unsa cu putin unt sau ulei, se pune compozitia, si i se da forma unui salam. Se presara deasupra praf de biscuiti, se ruleaza si se inoada capetele. Se lasa sa se intareasca.
Sau Rafaelo:
200 g unt sau margarina
200 g zahar pudra
200 g lapte praf
150 g nuca de cocos pentru compozitie
50 g nuca de cocos pentru decor
alune sau fistic
Mod de preparare reteta
Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga aluna sau fistic in interior si se formeaza bilute care se dau prin nuca de cocos.
Chiar in seara asta am facut cornulete cu gem.Si au iesit nemaipomenit de bune.(ma laud singura dar chiar mi-au placut).Ai nevoie de 1 kg faina, un cubulet drojdie, 10 linguri de zahar, 1ou(optional), 250 ml lapte, 100 g margarina si o lingurita de sare.Amesteci mai intai ingredientele solide(faina.sarea,zaharul)apoi dizolvi drojdia in putin lapte si o pui in mijloc peste faina. Dupa care adaugi oul, laptele, untul topit si framanti pana aobtii un aluat elastic.Il lasi la crescut cca 1 ora acoperit cu un prosop umed ca sa nu se intareasca aluatul la suprafata. Dupa ce a crescut intinzi aluatul pana obtii o foaie apoi tai aluatul sub forma de triunghiuri. Ungi tringhiurile cu putina margarina(topita), iar la baza triunghiului pui o jumatate de lingurita de gem si rulezi de la baza spre varf. Apoi asezi cornuletele intr-o tava acopetita cu hartie de copt si le lasi la 170 de grade(foc potrivit)pana se rumenesc putin(cam 15 min)apoi le ungi cu galbenus de ou sau apa cu zahar.Eu am presarat deasupra nuca de cocos. Sper sa-ti placa! Reteta e usoara iar cornuletele ies foarte bune.
Am pus aici poza insa nu stiu cat de bine se vede http://lh5.ggpht.com/......MkpCg=s114
tania_5982 întreabă:
September_3574 întreabă:
Andreea911 întreabă: