600g de piersici; 100g de zahar pudra; 500 ml de apa; 350g de zahar (cristale); 3 lamai. mai intai cureti coaja piersicilor, taie.le apoi felii subtiri. presari deasupra zahar pudra si lasa deoparte, la rece, aproximativ 3 ore. dizolva zaharul (cristale) in 500 ml de apa caldutza, adauga piersicile si lasa amestecul sa fiarba pana se leaga siropul. dupa ce se raceste, adauga zeama de lamaie, apoi aseaza compozitia in congelator. POFTA BUNA!
Existra praful de inghetata de la doctor oetker (sau cum se scrie ) ...iese foarte bine ...doar urmezi instructiunile.dar trebuie sa le lasi in congelator peste noapte!
Inghetata de cacao
Ingrediente:
- zahar 150g
- doua linguri cu faina
- doua linguri de cacao
- apa 250ml
- patru oua
- patru linguri de zahar
Modul de preparare:
Se amesteca cele 150g de zahar, faina, cacao si apa la foc mic pana se face ca o ciulama, apoi se pune la rece. Intre timp se bat spuma albusurile de la patru oua cu patru linguri de zahar, Amestecati cele patru galbenusuri ramase in compozitia cu cacao, apoi adaugati albusurile si se incorporeaza usor. Puneti inghetata la rece in castronase sau pahare si lasati-o cateva ore in congelator.
Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Inghetata de zmeura
Ingrediente:
- trei pahare cu lapte
- doua pahare cu zmeura pasata
- trei oua
- zahar tos – 1pahar
- faina - 1 lingura
Modul de preparare:
Bateti ouale intr-un castron, adaugati zaharul tos combinat cu faina iar apoi turnati lapte caldut putin cate putin. Amestecati continuu, asezand castronul la bain-marie, la foc domol, pana cand se ingroasa amestecul. Inchideti focul iar cand compozitia s-a racit, combinati-o cu zmeura zdrobita, puneti-o in forme si bagati-o la congelator pentru cateva ore.
Inghetata de capsuni
Ingrediente:
- capsuni jumatate de kg
- zahar pudra 250 gr.
- trei oua
- trei linguri de lapte praf
Modul de preparare:
Bateti spuma albusurile de la 3 oua dupa care adaugati fructele, si zaharul. Amestecati bine, turnati laptele praf dizolvat in 200ml de apa iar la final galbenusurile.
Amestecati totul si bagati inghetata la rece pentru cateva ore.
Inghetata de vanilie
Ingrediente:
- patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie
Modul de preparare:
Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca.