Sarmalele trebuie fierte intai, apoi congelate (dupa racire).
Daca le congelezi crude, atunci varza va putea avea o constitutie neplacuta dupa dezghetare, iar prin fierbere sa se descompuna nedorit.
Nu recomand sa congelezi fara sa le prepari inainte.
Ideea cu congelatul e f buna, pana si restaurantele mici si medii fac asa ca nu sta nimeni sa prepare zi de zi sarmale si ciorbe
Maxim 1 luna in congelator.
Dar de ce nu pot sa le congelez crude? Ca am mai congelat carne. Sau se intampla ceva cu varza?
In general carnea tocata nu prea se obisnuieste sa se congeleze si cel mult pe durata de timp mica nu luni de zile mai ales ca vorbim de mediu casnic deci -18 sau -21 grade darmite ditamai amestecul cu tot cu varza.
Bucata de carne e altceva.
Da.De ani de zile noi congelam sarmale.Fie de post sau de frupt.Chiar si rudele tatalui meu vitreg.De fapt, cred ca toata lumea congeleaza mancarea pe care nu o mai mananca.In caz ca vrei sa stii, poti congela si prajiturile(checurile, prajiturile cu crema DAR NU SI TORTURILE), poti congela chiar si borsul intr-o olita in lada frigorifica.Noi de Paste, Craciun, inaintea de inceperea posturilor si la terminarea acestora dar si in viata de zi cu zi, daca nu mai putem mana o mancare din anumite cauze o congelam ori in congelator ori in lada frigorifica.
Sper ca ti-am fost de folos! Bafta!
Aleg sa congelez doar compozitia de sarmale. Cine stie, poate le vreau in foi de vita de vie data viitoare