Bună!
Cel mai indicat este să le păstrezi la congelator : le speli, le tai, le fierbi în apă puţină ( sau le opăreşti în apă puţină ), după ce se răcesc le pui în pungi ziplock ( cu puţină apă în care au fiert ), le sigilezi şi le pui la congelator.
Dacă preferi metoda conservării la borcan, atunci procedezi astfel : le speli, le tai, le opăreşti ( le laşi acoperite cam 30 minute ), apoi le pui în borcane şi completezi cu apa în care le-ai opărit ( dacă nu ajunge, mai completezi cu apă de la robinet ), pui o aspirină la un borcan de 720 ml ( în fiecare borcan ), pui capacul ( îl strângi bine ) şi apoi le pui la dunstulit în apă caldă ( se fierb cu borcanul 1 oră ), apoi le laşi la dunst uscat ( sau le laşi să se răcească treptat în cratiţa în care le-ai fiert cu borcanul ).
Aşa se pot păstra până în anul următor.
Sau, le poţi pune în saramură ( fără dunstulire, dar înainte de folosire trebuie desărate - se PIERDE din aromă ), ori le poţi pune în oţet ( fără dunstulire, ca la tarhon ).
Toate cele bune.
Buna
odata conservate, isi pierd din proprietati, asa ca recurg la o solutie clasaica..uscarea..asa usuc si loboda/stevie/urzici si sunt foarte bune iarna la ciorbe.
O zi frumoasa sa ai
Conserva la borcan implica prea multa munca.Eu le spal bine, le oparesc, scurg iar apoi le repartizez in pungute pe care le pastrez in congelator.
Eu unul le bag la congelator dupa ce le pregatesc bine ( le spal, le oparesc, etc). E prea mult chin sa le pui la borcan...
Da dar trebuie sa stii ca inainte de a fii conservate LA BORCAN acestea trebuie curatate foarte bine si apoi pre incalzite in cuptor! Dupa care se oparesc urzicile(spalate bine in prealabil)apoi se aseaza in borcanele inca fierbinte(se taseaza) sa fie cat mai putin aer in borcan! NU SE PUNE INCA CAPACUL! Se pune un amestec de apa si sare(saramura dupa gust/boabe de piper negru/fasii de hrean)si se lasa la "duns"(1-2 ore)! Apoi se capseaza si se tin invelite intr-o patura pana se racesc.In camara pot sa reziste si 2-3 ani daca sunt bine capsulate.
P.S.hrean cat mai mult posibil iar piper vreo 8-10 boabe/borcan.
Urzicile contin mai mult fier decat spanacul dar trebuie sa stii sa le pregatesti.NU AS DA O CIORBA DE BURTA PE UNA DE URZICI BINE FACUTA chiar si fara carne!
Nu; curata sangele de toxine!
Rapunsul tau aici...nu am pus la borcan insa as vrea sa le pastrez la congelator.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: