Catina,eu consum in ceai.
La macerat se lasa 7-10 zile.Se pun bobite de catina zdrobite la mixer, intr-un borcan de 800 g pe trei sferturi, se adauga miere(poti pune si putin polen), pana se umple borcanul.Se iau 2-4 lingurite pe zi, timp de 45-60 zile, pauza 14 zile.
Cauta si pe www.curademiere.ro/miere+si+catina+efecte+terapeutice
Buna
am consumat si anul asta voi consuma din nou, mai ales in perioada rece
nu este o perioada limita de lasat la macerat pentru ca ele(bobitele de catina) pot fi consumate si in stare cruda, importante sunt acele seminte.
dar se tine cel putin 7 zile.
recomand cu drag aceste bobite pline de sanatate
O zi frumoasa sa ai
Bună!
NU am consumat deoarece prefer o bere brună :))
Oricum, ştiu că maceratul se ţine cel puţin 7 zile la frigider ( preferabil în borcan cu capac cu filet ).
Se poate ţine între 7-21 de zile la macerat, apoi se începe consumul :
* în cură zilnică
* sau în cură sporadică.
Vezi şi diverse "reţete" la linkul :
http://www.grijapentrusanatate.ro/module/articol.php?id=22
http://www.stupulvesel.ro/apicultura/15/catina-cu-miere--beneficii
http://www.curademiere.ro/miere-si-catina-efecte-terapeutice/
O seară frumoasă.
Salut,
Bineinteles ca consumam catita cu miere. Se macereaza cam 2 saptamaini, daca amestecul e 1:1 se poate sa nu se puna la macerat in frigider, dar trebuie sa o amesteci zilnic (sa intorci manual borcanul cu capacul in jos si invers) o incapere racoaroasa in acest sens e ok. Doar ca mierea in acest caz trebuie sa fie naturala extrasa de pe rame 100% capacite (ca sa contina f multa substanta uscata si putina apa, ca sa preia din catina apa ce e continuta in boabe).
Un astfel de amestec gasiti aici:
http://www.catinacumiere.ro/cumpara/catina-cu-miere-la-750-gr-2
LisaJulie întreabă: