Mmm... dupa reteta par super bune! daca le umplii cu gem o sa iasa un fel de papanasi.Ar fi o reteta buna de incercat Pofta bunaaa celor care s-au apucat s-o puna in practica!
Preparatul asta este o adevarata bomba calorica.Se poate manca o data in viata. Mira
Da tipul profiteroles, faci gogosele mici rotunde, le umpli cu frisca si pe deasupra cu ciocolata lchida. mananci pana nu mai poti. sunt preferatele mele
Tare raspunsul Mirei si sunt de acord cu ea insa nu mai pot de pofta Marrie trimite`mi si mie vreo 2-3 prin fax sau e-mail
Ngrediente
1 kg faina
50 g drojdie
350 ml lapte
100 g zahar
3 oua
100 g unt
100 g zahar
putina sare
Mod de preparare
In 50 ml lapte cald se pune drojdia, 1 lingurita de zahar si 1 lingura de faina, se lasa 10 minute sa creasca;
Ouale se amesteca cu zaharul, sarea si untul topit. Se adauga drojdia si laptele, apoi treptat faina, se lasa 1 ora la crescut;
Apoi se intinde o foaie de 1 cm grosime si se taie cercuri. Se ung marginile cu putin lapte si se pune deasupra un alt cerc apasand bine marginile. Daca le vreti simple lasati foaia mai groasa. Se mai lasa 5 minute pe masa si se prajesc in ulei. Ulterior se pot umple cu ce gem, ciocolata sau diverse creme.
Hulk16 întreabă:
Claudia_radulescu întreabă: