E foarta buna. Daca vrei uite si reteta:
400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
MIe nu mi-a placut. Nu mai stiu ce gust avea, stiu doar ca nu mi-a placut. Oricum, fiecare cu gusturile lui. Incearca si fa-ti o parere.
E una din preferatele mele ca sa nu mai zic ca e foarte usor de facut. E facuta pe baza de piscoturi, cafea si crema de smantana(eu asa fac, stiu ca se face si cu mascarpone). Are un gust aparte, taaare bun.Isi merita toti banii
Eu fac tiramisu aproape in fiecare saptamana, e buna la gust si e foarte usor de facut, incearc-o si nu o sa-ti para rau.
Dulce ca o blonda! Dar greu de digerat. Gusta din ea doar un pic, sa nu te obisnuiesti cu dulceata.
Desert traditional al bucatariei italiene, tiramisu impresioneaza prin gustul si aspectul sau deosebit. Se serveste de obicei ca adaos la o cafea espresso.Pentru servire se decoreaza fructe si/sau stick - uri de ciocolata amaruie.
http://bucataria-lumii.blogspot.com/2008/11/tiramisu.html
Aimee33 întreabă:
anonim_4396 întreabă: