Am mancat avocado.La inceput nu mi-a placut, mi s-a parut gretos, dar pana la urma m-am obisnuit cu gustul lui.Se aleg fructele mai moi, poti sa lasi si la copt, la temperatura camerei.Trebuie sa fie moi. Tai in doua fructul, scoti acel sambure mare, prin presarea usoara a jumatatii cu sambure.Iese f.usor.Se consuma ca atare, cu putina sare, sau se pune in salata.Salata obisnuita sau de sparanghel.
Alege fructele nepatate, cele patate s-ar putea sa fie stricate pe dinauntru. Pofta buna, sunt f.sanatoase si recomandate persoanelor care au probleme cu colesterolul.
Mie cele din Brazilia imi plac mai mult. Poate este doar o impresie.
Eu l-am pasat impreuna cu o ceapa mica sare putin mustar. intins pe paine. delicios!
Am mancat avocado copt(in natura nu la cuptor) nu e fain, e bostanos, e excelent in preparate, si cand e inca verde e foarte bun ras pe razatoarea cea mai mica la salate de cruditati.
Merge batut cu mustar si cu piper.are un usor gust de nuca.eu il tai in doua, il presar cu un pic de sare si piper si-l mananc cu ligurita din propia-i coaja! mi-am mi-am.am inteles ca reduce colesterolul la greu.
Am incercat o singura data si nu mi-a placut. Are un gust de nuca necoapta acum depinde cat de copt sau crud il iei
Eu fac o salsa care am descoperito in o enciclopedie de retete. Este o salsa mexicana ceea ce inseamna ca este un pic picanta dar mie i-mi place.Se poate minca cu piine sau ca si contorno la carne fiarta sau peste. In Mexic se maniinca cu Tortilas. Pentru circa 400-500gr de salsa i-ti trebuie 2 avocado maturi care se taie in jumatate, se scoate simburele si se curata avocado de coaja. Tai cubulete mici un avocado, iar celalalt il strivesti cu o lingura de lemn si il faci ca si un purè. Pui deasupra sucul de la o lamiie mica si coaja. amesteci bine ca sa nu se oxideze (avocado se oxideaza repede, devine maroniu) Iei oceapa rosie de marime mica si o tai fin, fin, si o adaugi in compozitie. Mai adaugi: 200gr de rosi proaspete, taiate si acestea cubulete mici, un catel de usturoi taiat fin, o lingurita de zahar (rasa), un pic de ardei iute taiat fin, un pic de seminte de chimin, sare, piper si ulei de masline. Le amesteci bine impreuna, gusti si vezi daca vrei sa mai pui lamie sau ardei iute. O lasi pentru 15 minute deoparte si apoi se poate consuma.
Mie imi place foarte mult cu sare si lamaie. Citeste si aici cateva retete cu avocado https://www.libertatea.ro/lifestyle/cum-se-mananca-avocado-2142293
Pe site www.artgastro.com gasiti mai multe informatii despre fructe si mai ales despre avocado.
Chiar acum mananc si e gretos dar e foarte bun am pus sare si zeama de lamaie si incerc sa termin o jumatate
dancapitan întreabă:
DaciaRomania întreabă: