Am mancat tocanita de linte si naut (prajit). Lintea seamana cu mazarea la gust iar nautul prajit are gust de crutoane; cel fiert seamana cu porumbul doar ca putin mai tare.Mie imi plac si le folosesc des in alimentatie (mai ales lintea), acum depinde de gusturi.
Am mancat naut, dar nu are un gust bun si nici nu prea miroase bine! Depine, poate tie o sa-ti placa!
Da, ambele. Lintea seamana oarecum cu mazarea, dar mi se pare mai buna la gust, iar nautul l-am incercat sub forma de hummus, atat cumparat, cat si facut in casa, dar nu prea mi-a placut, fiindca are un gust cam bizar.
Uite cateva retete cu naut:
http://www.restaurantedelux.ro/ciuperci-cu-naut.html
http://www.restaurantedelux.ro/reteta-zilei-hummus-delicios.html
http://www.restaurantedelux.ro/......-naut.html
http://www.restaurantedelux.ro/......orumb.html
si cateva cu linte:
http://www.restaurantedelux.ro/tocanita-de-legume-si-linte-cu-curry.html
http://www.restaurantedelux.ro/reteta-zilei-mancare-de-linte-aromata.html
http://www.restaurantedelux.ro/mancare-de-linte-rosie-cu-vinete.html
http://www.restaurantedelux.ro/supa-de-porumb-cu-linte-si-smantana.html
http://www.restaurantedelux.ro/......rosii.html
http://www.restaurantedelux.ro/mancare-de-linte-cu-ceapa.html
Năutul este o leguminoasă uscată bogată în proteine și vitamine care poate ține și loc și de carne. Se gătește rapid și este sățios. De la năut se consumă atât păstăile tinere, verzi, preparate ca supe sau mâncăruri, cât și boabele prăjite și măcinate care se pot consuma în amestec cu cafea sau chiar ca înlocuitor de cafea. Năutul este asemănător cu soia și se poate folosi în prepararea chiftelelor, sarmalelor sau pilafurilor, fiind un bun înlocuitor pentru carne.
Aici sunt si cateva retete cu naut https://www.libertatea.ro/stiri/retete-cu-naut-2009471
anonim_4396 întreabă: