Da, se pune pentru ca fara ulei se arde tigaia. Orice frigi sau prajesti trebuie protejat de ulei. Insa atentie! Sa nu tii mult ceapa la calit ca dupa aceea devine periculoasa pentru organism daca este prea calita
Ia o tigaie, pune ulei (2-3 linguri) si vreo 10-15 de apa, se pune ceapa in apa si ulei, apoi se pun pe foc.
Se amesteca mereu. Este gata cam in 5 minute, depinde cat de mare este focul.
Devine mult mai fragedă şi mai gustoasă dacă, înainte de a se pune în ulei încins, se trece prin făină. Şi încă ceva, ea nu se mai arde, cum se întâmplă de multe ori dacă o prăjim pur şi simplu.
Bună!
DA, trebuie să pui şi ulei ( sau unsoare/grăsime, ori unt ) atunci când căleşti ceapa.
Şi, este indicat s-o sărezi puţin, astfel se va căli mai repede.
Toate cele bune.
Da normal ca trebuie sa pui si ulei ca se va arde aldminteri.
Poti pune si cv untura daca vrei :d
Mai intai trebuie sa lasi uleiul sa se incalzeasca foarte bine si dupa aceea pui si ceapa! FUNDA?