anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Au aparut de ceva timp pe piata cartofii pai congelati. Ce parere aveti despe ei?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt sanatosi nici congelati nici prajiti in ulei. din cand in cand de pofta se pot prepara, dar prajiti in ulei de masline virgin. de preferat cartofi copti sau fierti.

| Gmz_Manu_1984 a răspuns (pentru anonim_4396):

NIMIC nu se prajeste in ulei de masline, pentru ca e foarte instabil (are punctul de afumare mult prea scazut). Pentru prajit in baie de ulei se folosesc uleiuri cu punctul de afumare ridicat (palmier, floarea soarelui semirafinat). Ce frumos ar fi sa ne documentam inainte sa dam sfaturi.

16 răspunsuri:
blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Eu una am o parere extraordinar de proasta despre acesti cartofi si de aceea nici nu ii cumpar.

carla
| carla a răspuns:

Din punctul meu de vedere, nu cred ca sunt foarte sanatosi. Mult mai bine este sa cumperi cartofi din piata si sa-i prepari asa cum doresti.

| maria a răspuns:

Sunt buni daca nu ii mananci prea des.Sunt in mare parte dedicati restaurantelor/fast-food-urilor, dar si pentru consumul casnic. Important este sa te uiti la termenul de valabilitate si la cantitatea mentionata pe punga. Dupa ce i-ai decongelat, ii pregatesti pe toti sau sigilezi rapid si cu mare grija punga daca nu doresti sa ii faci pe toti, urmand sa ii consumi in termenul de valabilitate indicat pe punga si in conditiile respective.Preferabil sa ai o friteuza sau un vas mare in care sa ii prajesti ( exemplu: un ceaun). Pofta bunahappy

mihaicd
| mihaicd a răspuns:

Produse fara nicio vitamine. Ba chiar cu E-uri si modificati genetic. sad

| marilena a răspuns:

In general, cartofii prajiti nu sunt o mancare sanatoasa si e bine sa ii folosesti cat mai rar. Cat despre cartofii congelati, sunt o solutie de urgenta daca esti foarte ocupata. Ii cumperi si ii tii in congelator, cand ai nevoie pui uleiul la incins si pui cartofii asa, congelati. Se prajesc mai repede decat cei pe care ii cureti si-i tai tu, pentru ca ei sunt un pic preprajiti. Dar parca nu sunt la fel de gustosi. Insa cu niste branza rasa deasupra, sau cu o ceafa la gratar si niste mujdei sau muraturi, e foarte bun.

| stina a răspuns:

Desi nu sunt fana, sunt cartofi la punga care se fac super bine la cuptor (ce gen weggies)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

nuuuuuuuuuu sint buni delocccccccccccccccc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

IN general toate congelaturile ati formiaza un stomac lenes si mai tarziu o sa ai probleme cu treaba la toileta, deci apucate de curatat cartofi cumparati din piata ca sunt mai sanatosi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cartofii pai (preprajiti; congelati) sunt pe gustul meu, acum se pot prepara fara a folosi ulei sau cu doar o lingura de ulei, sunt cam scumpi! imi plac foarte mult dar nu mananc mai des de o data pe luna :-)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fac destul de des cartofi pai si am incercat si asa ceva. Mie-mi plac mult, au un gust foarte bun si nu trebuie sa mai curati cartofii sau sa-i tai.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt buni, dar nu ii mank prea des.Ambalati sub vid isi mentin kracteristicile naturale si ofera comoditate de manipulare si utilizare in prepararea alimentelor. Avantajul acestora comparativ cu folosirea cartofilor in maniera traditionala este evitarea fazei de curatare, consumul unui produs igienic, gustos, de klitate superioara.Sunt folositi pe scara larga de retelele occidentale de tip fast food si de restaurantele din orasele mari.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu sunt sanatosi

| CristinaAnAAAA a răspuns:

Va recomand sa ii puneti in cuptor pe o tigaie cu hartie de gatit. Vor iesi crocanti, buni si nu au ulei deloc asa ca nu ingrasa atat de tare.

| dora71 a răspuns:

Sunt sigura ca le pun si conservanti asa ca nu cred ca sunt la fel de buni ca cei pe care ii faci chiar tu si mai sunt si congelati deci isi pierd din propietatile nutritive. Mai bine cumperi cartofi din piata si ii faci singura.

| chrismoran a răspuns:

Eu am o parere foarte proasta. Ne e lene acum sa curatam cartofi?

Întrebări similare