Am gasit pe net reteta asta de briose eu am facut cu gem iti dau copy/PASTE de pe net, ca de acolo am luat si eu A.si ca sa faci iti trebuie tava speciala pentru Cupcakes(briose)
2 cani de faina
1 cana de zahar
o jumatate de lingurita de sare
1 pliculet de praf de copt
1 pliculet de zahar vanilat
1 cana de lapte sau iaurt
2 oua mari
Ulei pentru tapetat tava
Hartie de copt pentru briose
Mod de preparare:
Bateti albusurile si apoi amestecati restul componentele pana la omogenizare. Ungeti tava cu ulei si tapetati-o. Adaugati hartia de copt in adanciturile tavii si apoi turnati compozitia.
Cuptorul trebuie in prealabil incins.
Briosele trebuie lasate la copt pentru aproximativ 25 minute (pana se rumenesc). Odata scoase de la cuptor trebuie lasate cateva minute sa se raceasca pana sa incercati sa le scoateti din tava.
Puteti presara zahar pudra peste ele, fulgi de ciocolata… orice.
Exista miliarde de variatiuni de la aceasta reteta (care este cea mai simpla). Practic, poti adauga cam orice in briosele tale – de la gem de orice fel si ciocolata pana la nuci, vanilie si fructe. Imaginatie sa ai!
O prajitura super racoroasa, cu fructe, fara coacere - http://www.cevabun.ro/tort-cu-ciocolata-mascarpone-si-visin/
E vara, deci faceti prajituri cu fructe ca sunt din abundenta!
O reteta foarte simpla, rapida si gustoasa: se intinde o tabla de margarina (250 g) intr-o tava de prajituri. Peste margarina se pun una langa alta, fructele curatate de samburi si codite: capsuni, zmeura, piersici, prune, struguri, mere taiate in 2 (nu caise!). Daca e cazul, se presara fructele cu zahar (prunele, merele). Se face un aluat de pandispan, din 4 oua + 4 linguri zahar + 4 linguri faina + 1 praf de copt si se toarna peste fructe. Se coace in cuptorul preincalzit, cca 30 min. la foc tare, fara a deschide usa cuptorului in primele 10 min, dupa care se da focul mai incet Se incearca daca e copt cu o scobitoare, care infipta in aluat trebuie sa iasa uscata. Se lasa la racit in tava in care s-a copt, apoi se rastoarna cu grija ca mai are zeama. Margarina, va intra in aluat, antrenand cu sine sucul si aroma fructelor. Deasupra se poate pudra cu zahar sau se orneaza cu frisca, caz in care capata aspect de tort. De nu v-o place, sa-mi spuneti "CUTU"!
Clatite cu caise si unt cu miere
Ingrediente
Pentru untul cu miere:
100 gr de unt moale
2 linguri miere
Pentru clatite:
140 gr faina
Un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
25 gr zahar pudra
Un ou
150 ml lapte
O mana de caise uscate taiate marunt
Ulei pentru prajit
Se amesteca untul cu mierea, se aseaza in folie de plastic sub forma unui baton si se da la rece. Se poate pastra in frigider pana la o luna.
Se cerne faina, bicarbonatul de sodiu si un strop de sare intr-un bol, se amesteca cu zaharul si se face o adancitura in mijloc. Se bate oul cu laptele si se toarna incet in golul format, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Se adauga caisele.
Se incinge o picatura de ulei intr-o tigaie nonaderenta, la foc mic. Se adauga patru linguri cu varf de aluat si se tin aprox. 1 min, pana cand pe suprafata fiecarei clatite apar bule. Se intorc cu ajutorul unei palete si se mai prajesc un minut. Se repeta operatiunea pana la epuizarea aluatului.
Am eu o reteta de clatite
INGREDIENTE
-3 oua
-200 g faina
-2 cani de lapte
-un praf de sare
-rom
-zahar vanilat
-o lingura de zahar
Se pun ouale, zaharul vanilat, romul, o cana de lapte sarea si zaharul in castron(eu am folosit robotul)Se amesteca apoi se pune a II-a cana de lapte. Dupa ce se amesteca iar, se pun in tigaie si se fac normal. Pofta buna.
IoanaIonuca întreabă: