anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aveti retete de prajituri care nu necesita fierbere sau coacere?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cumperi foi de tort cu cacao din comert. sint 5 foi subtiri, uscate in celofan. bati bine sa se intareasca frisca naturala cu zahar si pui intre foi frisca, imbraci in frisca si pui deasupra ciocolata rasa sau fructe. dai la rece cel putin o ora sa se inmoaie foile si apoi ....papa bun!

9 răspunsuri:
doiny
| doiny a răspuns:

Salam de biscuiti
100g zahar, 100ml apa sau lapte, 50 gr margarina sau unt, 2 pliculete zahar vanilat sau rom, 350gr biscuiti si 2 ling cacao, stafide, nuca, rahat etc.
MDP
Se sfarama biscuitii, apa cu zaharul se pun la fiert pana se face ca un sirop, se adauga margarina si se lasa pana se topeste. dupa ce sa topit se toarna compozitia intr-un castron mai mare sa se poata amesteca totul bine. apoi se pun ingredientele peste margarina topita, jumatate din cantitate de biscuiti, cacao, biscuiti, stafide, nuca etc zaharul vanilat.Se ia o foaie de ciolofan, folie de bucatarie si se unge cu unt, nuca de cocos sau nuca pisata se pune compozitia si se ruleaza cu ajutorul foliei se da la frigider pentru cateva ore.

mira
| mira a răspuns:

Rulada cu banana.Ai nevoie de 250gr de biscuiti obisnuiti, 200gr.margarina,2linguri de cacao, 300ml.lapte,150gr zahar pudra, zeama de la o lamaie mica, 1banana.Rupi in bucati de 1cm.biscuitii, pui in lapte 2linguri de zahar pudra amestecat cu cacao si moi in lichidul respectiv biscuitii.Separat freci margarina cu zaharul ramas si cu zeama de lamaie.Asezi biscuitii muiati pe o folie de celofan intr-un strat de1cm, intinzi deasupra margarina frecata pui in mijloc banana decojita si rulezi cu folia toata compozitia ca sa obtii un sul pe care il inchizi la capete prin rasucire. Dai la rece totul pentru cateva ore.Desprinzi apoi folia si tai rulada felii.Am uitat sa-ti spun ca folia trebuie umezita inainte de folosire. Daca asezi folia intr-un castron si asezi totul in straturi obtii un tort pe care il poti imbraca in frisca.Succes.Mira

mira
| mira a răspuns:

Te rog dinsuflet sa ma ierti, dar am uitat sa-ti spun ca in margarina frecata cu zahar se adauga nuca de cocos(100gr)care da aroma si farmec prajiturii. Mira

| flaviak a răspuns:

Tort cu piscoturi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Incearca asta:
JAPONEZA

o tabla de unt, (sau 1 margarina rama) o topesti fara sa o infierbanti, pui 4-5 linguri de miere, rahat taiat cuburele, nuca rupta bucati si putin prajita, stafide, 2-3 linguri cacao, zahar vanilat 2-3 plicuri si o punga de fulgi de orez. le amesteci toate pe foc 2-3 minute apoi le pui intr-o tava tapetata cu hartie de copt prajituri, o acoperi cu hartie si pui ceva greu pe prajitura ca sa fie compacta. o dai la rece si dupa 2-3 ore se poate manca

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

TORT DE PISCOTURI CU ANANAS
500 g piscoturi, un praf de frisca, 100 g stafide, 1 cutie compot de anas 1 cioc mica.se inmoie jum din cant de piscoturi in siropul de la compot apoi se aseaza un strat de frisca cu stafide deasupra de pun caise apoi un alt strat de piscoturi inmuiate.deasupra se topeste cioc, si se presareaza.se da la frigi 12 ore. pofta buna. e foarte bun tortul asta.va pup pe toate emilia

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tort de piscoturi
ingrediente:piscoturi, sirop, cacao, fructe puneti piscoturile intr-o tava sau pe o farfurie le siropati cu sirop puteti face sirop din zahar si apa deci le siropati puneti peste piscoturile siropate cacaoa cam 1-2 lincuri o intindeti si apoi puneti fructele curatite si spala-te daca vreti puneti si frisca pofta buna!

| Adytzaaa a răspuns:

Eu fac BOMBOANE RAFFAELLO de mult si imi ies de fiecare data delicioase! E o reteta foarte simpla!
- 500 g. lapte praf
- 200 g. zahar pudra
- 100 g. nuca de cocos
- 200 g. unt
- 1 lingura mare smantana
Se amesteca laptele praf cu zaharul, cu nuca de cocos si-apoi cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei sau incalzit putin la microunde...si in final, cu smantana! Se formeaza o compozitie, la care puteti jongla cu ingredientele, adica daca este prea moale si untoasa adaugati lapte praf si un pic de nuca de cocos iar daca e prea tare, mai adaugati putina smantana! Se modeleaza in forma rotunda, bombonele de aceeasi marime si se tavalesc prin nuca de cocos pe care le puteti umple cu cate o aluna sau fistic crud! Se pun la rece, pe un platou, la distanta de cca. 2 cm una de cealalta, dupa care se servesc!
Deci pofta buna :*