anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Azi de ziua sotiei mele am invitato intr-un local selectiv din Galati scuze, ca numai pun gramatica in fapt ci doar spun este un local selectiv stil Chinez/Asiatic cu un meniu de ciorba de pisica si friptura de sarpe cu tayjuan ceva in genul asta credeti-ma care a mai mancat doua linguri am luat mi s-a intors matele pe Romaneste pe dos la supa mi-a pus in farfurie(un piciorus si o parte din caroserie) iar la sarpe cu ou si pesmet un stil de creier pane cu salata, porumb sfecla... Credetima am platit ce am rezervat dar n-am mancat decat 2 lingurite din supa de pisica m-am facut si de rusine fata de sotia mea.Cine a mai incercat un meniu din asta la o zi ca azi la cineva!?

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu am mancat de cateva ori mancare chinezeasca dar mi se pare inadecvat condimentata si prea uleioasa pentru mine. Nu am mancat sarpe si alte chestii atat de exotice fiindca sunt prea scumpe. E vina ta ca te-ai dus la un restaurant a carui oferta nu o cunosteai sa incerci de ziua sotiei tale o mancare nou, despre care nu stiai daca iti place. Este nepoliticos din partea ta, citeste o carte de maniere elegante, ca data viitoare sa nu te mai faci de rusine. Nu toata lumea poate manca mancare chinezeasca, nu asta e rusinos. Rusinos este ca te-ai dus la un mare eveniment nepregatit si ti-ai dus sotia intr-un restaurant pe care nu-l incercasesi inainte si de care nu erai 100% sigur ca se potriveste gusturilor voastre.

| pietrean a răspuns:

Fara suparare:corect este "local select".("Selectiv",inseamna altceva).
Apoi,cred ca vina este a ta,intr-un fel,deoarece, din meniu, cred ca puteai deduce, ce fel de mancare va vor servi. Daca nu scria romanest sau nu erau scrise ingredientele, puteai sa ceri chelnerilor detalii.Totusi cred ca sotia ta, macar a apreciat gestul, de a o invita in oras, la o masa deosebita.Ca nu s-a nimerit, asta e, ai platit, ati ramas amandoi flamanzi, dar o sa aveti ce povesti mai tarziu si o sa va distrati.Revanseaza-te fata de sotie, cu o alta invitatie, dar in alta locatie.Sunt atatea!
La un restaurant chinezesc, am fost si eu cu cei doi copii ai mei, impreuna ci nora, ginerele si nepoata.Am incercat fiecare alt fel de mancare, ca sa gustam din toate.Nu am ramas flamanzi, dar dupa bani, mi-a parut rau!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va multumesc pentru sfaturile voastre, am gresit enorm pentru ca mancarea ROMANESCA tot ROMANEASCA ramane dar am vrut sa fac ceva deosebit care de 12 ani de casnicie numi-a iesit ca astazi, Va Multumesc.

| Leocerba a răspuns (pentru anonim_4396):

Am fost intr-o tara araba din nordul Africii si persoana care ne insotea s-a gandit sa ne faca o surpriza nemaivazuta si ne-a scos in oras la un restaurant unguresc laughing
Iti dai seama ce-mi doream eu sa gust toate nebuniile arabesti cu adevarat traditionale, nu din Ungaria, dar ideea in sine a fost neobisnuita si am apreciat-o ( mda...). M-am trezit in restaurantul cu specific maghiar mancand un fel de gulaș care nu era nici cu galuste de faina, nici cu cartofi si mai avea in loc de paprica foarte mult turmeric! A fost o adaptare in stil Nord Africa laughing nu prea era ceva specific unguresc.
Asta vreau sa spun ca greu gasesti mancare adevarat chinezeasca, de obicei ai de-a face cu "adaptari" asa ca nu lasa repetenta bucataria chinezeasca doar pentru ca ai mancat tu o supa prost facuta.
Uite, eu am mancat cea mai buna carne de rata glazurata cu mandarine, intr-un restaurant chinezesc si am o foarte buna parere despre bucataria lor, care este de 2 feluri: una facuta sa fie accesibila( prajita dubios-repede-din mai nimic plus sos de peste si imitatie sos soia) si una foarte rafinata( acea bucatarie a carei regula este "fara cutit pe masa, e prea barbar cutitul intre portelanuri").
Restaurantul meu chinezesc avea si acvariul cu pesti( carasi aurii) despre care seful de sala mi-a spus ca sunt o traditie si ca acvariile cu pesti in restaurantele chinezesti au o poveste care spune ca atata vreme cat pestii sunt vii in acvariu, restaurantul e unul bine vazut in marea mafie a restaurantelor chinezesti, cand restaurantul nu-si face treaba cum trebuie, cineva vine si otraveste pestii, ca semnal ca patronul trebuie sa se care de-acolo, ca nu mai face reclama buna mancarii chinezesti.
In conculzie, cauta un restaurnat chinezesc cu acvariu cu pesti, carasii aurii sunt dovada sigura ca patronul a primit verde de la mafia chinezilor si ca are un bucatar bun.( asta e un mit, desigur, ia-l ca atare )
Un alt sfat ar fi pe banii tai sa mananci numai ce stii sigur ca poti inghiti, si nu sa faci experiente dramatice, poate doar daca ai vrea sa-i trimiti sotiei un mesaj subliminal cu creierul pane si ciorbita de mấță.
(eu, daca sotul meu mi-ar da la aniversare ciorbita de mấță si creier pane as spune ca nu-i o simpla masa aniversara, ca-i vorba de lirica ermetica si de metafore la mijloc, zau!)

| Laura927 a răspuns:

E hai ca nu este sfarsitul lumiilaughing
Aveti de ce va aminti, asta este!
Dar felicitari pentru supa de pisica, crezi ca protectia animalului are ceva de obiectat?
Pentru viitor alege restaurantele thailandeze!