Nu scumpa mea sunt doua lucruri diferite.Du-te macar o data in viata ta la magazin sa ceri cele doua produse gusta-le un pic si vei vedea diferenta dintre ele.Bicarbonatul de sodiu se foloseste pentru prajituri iar sarea de lamaie e acra si se foloseste pentru acrirea diverselor mancaruri dupa gust.
Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) face parte din categoria sărurilor acide. Denumirea științifică: carbonat acid de sodiu
Sarea de lămâie este un Acid Citric (C6H8O7) se prezintă ca o pulbere incoloră, cu un gust acru, ușor solubil în apă.
Raspunsul este: Nu
Nu.
Bicarbonatul de sodiu se foloseşte la prepararea prăjiturilor, dar şi la tratarea anumitor boli ( http://www.monitorulexpres.ro/? mod=monitorulexpres&p=S%E3n%E3tate&a=citeste&s_id=80884 )
Sarea de lămâie (Acidul citric) este folosită la prepararea răcoritoarelor dar şi la multe alte lucruri ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Acid_citric )
O zi bună!:)
De la bicarbonat la acid cred ca e o mare difernta, tu ce zici? gusta-le si vezi!
Draga newarena 1 bicarbonatul de sodiu si sarea de lamaie nu sunt acelasi lucru.
1.Bicarbonatul se foloseste la pajituri;
2.Sarea de lamaie se foloseste la acrit de exemplu ciorbele si supele;