Bună!
DA, poţi prepara laptele folosind lapte praf, după care prepari budinca
Toate cele bune.
Luni am vrut ceva bun, deci am cautat cu Mada ceva ce n-am mai mancat sau preparat pana acum. Si asa am dat de blogul lui Violette unde am gasit budinca de gris cu mere -> adellaida.blogspot.com/2009/01/budinca-de-gris-cu-mere.html. Multumim pentru reteta! Este delicioasa budinca!
Ingrediente
150 g gris
2 oua
1 budinca Dr. Oetker
100-200 gr zahar (in functie de cat de dulce va place)
1 litru lapte
2-4 mere
1 zahar vanilinat
nucsoara sau coaja rasa de la o portocala
Portii: 6Portii: 6
Timp de preparare Timp de preparare: sub 90 minute
miealex
Bucataras incepator
Reteta pe placul a 7 bucatarasi
[Pin It]
Taguri:
zahar, gris, oua, mere, lapte, zahar vanilinat, budinca dr. oetker, retete Dulciuri
Se pun 500 ml de lapte la fiert impreuna cu zaharul vanilinat si coaja de portocala/nucsoara. Cand incepe sa fiarba se lasa la foc mic si se pune grisul in ploaie. Se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase, dar nu prea tare. Se lasa la rece aproximativ 10 min.
Budinca Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor de pe pachet: continutul pachetului se amesteca cu 500 ml de lapte. Se adauga 2 galbenusuri, iar compozitia obtinuta se amesteca cu grisul. Albusurile se bat spuma impreuna cu 100 gr zahar (daca se doreste a fi foarte dulce). Apoi se adauga peste gris, deci iese in final un "terci" un pic de tot mai moale )
In oala se pun 100 gr zahar la topit. Dupa ce zaharul s-a topit, se lasa putin la racit, se aseaza felii de mere, iar peste ele se toarna "terciul" obtinut anterior. Se lasa la cuptor la foc mic pentru 45-50 de minute.
Budinca astfel obtinuta se scoate DUPA ce s-a racit complet (pentru a se intari un pic), intorcand oala cu susul in jos. Se poate orna cu frisca
Denyyy888999 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: