Vezi
http://www.e-retete.ro/retete/crema-de-vanilie
http://www.culinar.ro/......2/2/21055/
http://www.bucatareselevesele.ro/......olata.html
http://www.petitchef.ro/retete/blaturi-de-tort-fid-1007384
http://miculinbucatarie.blogspot.com/......nilie.html
http://gourmandine.ro/reteta-prajituri/eclere/
http://www.suntmamica.ro/retete/crema-de-vanilie-2574
http://www.delicatesa.ro/......rantz-2104
http://www.gustos.ro/......cacao.html
http://www.click.ro/......65070.html
http://bucataria.realitatea.net/retete/1153/crema-de-ciocolata-pentru-tort
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/cremazaharars/index.html
http://retete.acasa.ro/deserturi-39/crema-de-ciocolata-9833.html
http://www.gustos.ro/retete-culinare/crema-de-ciocolata.html
Eu în locul tău aș face o cremă de ciocolată și o cremă de vanilie ( și eventual și o cremă de zahar ars ), „fără partea tip pâine dulce " și aș mânca un dulce făcut din creme unde aș pune și frișcă adevărată și eventual as pune și fructe tăiate cubulețe - de exemplu: ananas, portocale, grepfrut, mandarine, căpșuni, clementine, șamd-și ar fi ceva f bun.
Poți să pui și banane, tăiate bucățele, și pere și alte fructe moi sau fructele făcute ca o pastă dacă ai cu ce să le faci ca o pasta și pui un stat de fructe un strat din crema 1, un strat de fructe un strat crema 2, iar un strat de pastă de fructe și frișcă, sau cum vrei tu și iese ca un fel de tort.
Poți face și un chec, și scoți partea arsă și pe el să îl în- siropezi cu zeamă de fructe și checul în-siropat, să fie „ partea de pâine dulce", și îl tai felii, și pui cremă și pastă de fructe între feliile respective, între ele.
Depinde de imaginația ta.
Checurile se fac f repede.
Cauți pe net rețete de checuri.
O să îți pară ciudate soluțiile mele. Zahărul alb rafinat nu este bun.
Zaharinele, aspartamul și alte mizerii de astea numite „îndulcitori sintetici ", sunt f periculoase fiind chiar cancerigene sau f cancerigene.
Dulcele pornind de la mierea de albine nefalsificată --că nu au dat albinelor sucuri cu mult zahar sintetic--, și dulcele din fructe și din unele legume sunt bune, și se asimilează ușor.
Când faci dulciuri de casă, cam 50% trebuie să fie fructe naturale crude, care sunt în starea lor normală, fără prelucrări termice.
Pentru că sunt mult prea puțini apicultori în România, mierea de albine, este nejustificat de scumpă.
Matusa mea mi-a zis de prajitura asta, deci, nu rade de mine:
pui 2 randuri de biscuiti intr-o tava, ii inmoi in sirop, pui peste mere razuite un pic calite, cu scortisoara si un rand in crema. orice crema. e racoritoare, mai ales ca vine vara
Prajitura cu crema de vanilie
Ingrediente:
3 albusuri
6-7 linguri zahar
6 linguri apa rece
3-4 linguri faina
3 linguri cacao
1 plic praf de copt
100gr unt(sau margarina)
1 plic budinca de vanilie
350ml lapte
coaja si zeama de la o lamaie
esente (vanilie sau rom)
Preparare:Se bat albusurile spuma cu zaharul si se adauga treptat apa rece.Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga la compozitia de albusuri, amestecand usor de sus in jos, cu o lingura de lemn. Se aseaza intr-o tava hartie de copt si turnam aluatul, dam la cuptor la foc potrivit timp de 20-25min.
Crema: Preparam budinca si o lasam sa se raceasca.Separat frecam untul spuma apoi adaugam budinca racita, coaja, zeama de lamiae si omogenizam bine.
Blatul racit il insiropam cu un sirop (zahar+apa+esente), eu am folosit 100ml cafea preparata.Lasam 5-10min blatul sa-si traga bine siropul, apoi punem crema si ornam dupa imaginatia fiecaruia.Este bine sa stea la rece cel putin 1 ora(daca rezistati)!
Prăjitură simplă cu ciocolată
http://reteteilustrate.blogspot.com/......olata.html
Sper ca te-am ajutat
Uite aici un tort foarte bun si usor de preparat:pentru prajitura:1 2/3 cani faina, 1 1/2 cani de zahar tos, 2/3 cana pudra de cacao neindulcita, 1 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu 1 lingurita de sare
1 1/2 cani zer
1/2 ceasca de legume de scurtare
2 oua
1 lingurita extract de vanilie
1/2 cana Kirsch (lichior de cireşe)
Pentru umplutura:
¼ ceasca Kirsch
2 cutii de vişine
3 cesti smantana lichida pentru frisca
¼ ceasca de cofetari "de zahăr
3 linguri de cacao
Pentru Garnitura:
1 ciocolata amaruie bar
Cel puţin 8 cireşe maraschino (fără tulpini)
Un alb lumânare
cum so o faci:Se incalzeste cuptorul la 350 ° F. Grăsime şi făină două cakepans 8 inch, sau linie cu hartie de copt. Cerne faina impreuna, cacao, praf de copt şi sarea. Setaţi acest deoparte. Beat scurtarea şi zahăr, împreună până când acestea sunt pufos. Se adaugă ouăle şi bate bine. Adauga vanilie. Bate încet în amestecul de faina, ocazional alternativ cu laptele batut. Bate până la combinat. Se toarnă aluatul în cakepans. Coaceţi pentru aproximativ 35 sau 40 de minute (sau pana cand aa furculiţă sau un pick de lemn iese curata atunci când este introdus în tort tort Să se răcească complet. Tort va fi mai uşor de tăiat, dacă vă păstraţi-l în frigider pentru câteva ore înainte de După tăierea tortului s-a racit, taie fiecare strat în jumătate (orizontal), pentru a face patru straturi totale presara straturi cu 1/2 cana de Kirsch. Scurgeti cireşe conservate într-o strecurătoare pentru a elimina cea mai mare de suc. Beat. frişcă cu zahar pudra pana se ingroasa de textura dorita. Pune o cantitate mică de amestec de crema / zahăr deoparte pentru garnitura se amesteca pudra de cacao în majoritatea rămasă din glazura frisca. Publicaţi un strat de tort pe platou te doresc să utilizeze Spread aproximativ o a 6-a frisca de pe strat, şi presară o treime din cireşe de pe partea de sus a frisca. Adauga Layer Cake două pe partea de sus a primei. Spread o a 6-a frisca pe al doilea strat şi 1/3 din cireşe de pe partea de sus. Adauga Layer Cake treia Spread 1/6 din frisca pe care şi. se adaugă restul de cireşe. de top cu ultimul strat de tort. Frost partea de sus şi părţi ale tort cu glazura rămas. Folositi un cuţit de curăţat cartofi pe ciocolata pentru a crea subţire rade tamponati usor rade ciocolata pe părţile laterale şi de sus a tortului, complet acoperita. Utilizaţi frisca aţi retrase din circuitul agricol mai devreme pentru a plasa în jurul valorii de opt cercuri mici, de sus. de tort Aşezaţi non-tulpina cireşe maraschino pe fiecare-un singur loc lumânare albă în centru şi lumina. Felicitări, aţi făcut tort o realitate!
Buna!
Poti sa faci pandispan sa il tai de la jumatate sau in trei parti si sa bagi inauntru crema de ciocolata si de vanilie.
Pa, pa!