Iată ce am gasit pe net :
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 oua, 1 cana si jumatate de zahar, 1 cana si jumatate de faina alba, 2 cani faina de malai, 2 cani ulei, 1 cana lapte, zahar vanilat 1-2 pliculete, esenta de rom(de preferinta aceea la sticluta nu la fiola), stafide sau nuca.
Mod de preparare:
Se freaca initial zaharul cu ouale. Apoi se adauga faina alba si cea de malai, uleiul si laptele, romul, zaharul vanilat, se amesteca pana se omogenizeaza. Trebuie sa rezulte un amestec curgator. Daca este tare se mai adauga lapte.
Nu conteaza ordinea punerii ingredientelor. Daca nu este destul de dulce se mai poate adauga zahar pentru a potrivi gustul.
Se pune in tava(tava NU trebuie tapata cu nimic, deoarece are destul ulei care sa nu permita lipirea de tava) se adauga stafidele sau nuca si se lasa la foc potrivit.Prejitura trebuie sa aiba consistenta unei mamaligi.
Se verifica cu o scobitoare cand este gata.
Se poate sala si putin mai mult daca se doreste a fi mai crocanta decat de obicei.
preluata de pe http://www.gustos.ro/retete-traditionale/romania/prajitura-de-malai-1.html
Bate 2 oua intregi cu o cana de zahar adauga 1/2 cana ulei cala maioneza1 cana lapte in care ai adaugat in prealabil o linguritza bicarbonat de sodiu alimentar iar la urma adaugi 2 cani faina, le amesteci bine, torni compozitzia intr-o tava si deasupra pune visine sau cirese dezosate, capsuni, piersici, caise, felii de mere, adica fructe din care ai la indemana
pentru ornament se poate bate frisca si pune deasupra dupa ce este coapta si rece sau glazura de ciocolata sau 3 albuse batute spuma tare la care adaugi 5 linguri de zahar apoi pe rand si se pune albusul cand prajitura este coapta pe treisferturi, adica cand are crusta formata si se mai coace aproximativ 15 minute
se taie cuburi cand prajitura e rece
DaciaRomania întreabă: