Tiramisu.
Ingrediente:o cutie de mascarpone(250g),4 oua, 200 g de zahar, putin rom, o punga de piscoturi de 400g, 250 ml de cafea, putina cacao(pentru pudrat deasupra).
1)Galbenusurile se pun intr-o farfurie si se freaca bine cu zaharul pana se albesc.
2)Se pune crema de mascarpone peste galbenusuri si se freaca cateva minute.
3)Albusurile sa bat bine spuma
4)Se adauga albusurile peste galbenusuri si mascarpone, se amesteca si gata crema...
5)intr-o farfurie se pune cafeaua si se adauga putin rom pentru aroma.
6)Fiecare piscot se inmoaie in cafea
7)Se aseaza piscoturile intr-o tava
8)Pe primul strat de piscoturi se pune crema
10)Adaugam alt strat de piscoturi inmuiate in cafea
11)Adaugam inca un strat de crema pana se termina crema si piscoturile(3 straturi de piscoturi)
12)Peste ultimul strat de crema presaram cacao.
13)Gata.se lasa tava la frigider apoi este numai bun de mancat.
Reteta nr.2
Lapte de pasare
Ingrediente:1 l lapte; 5 oua; 200 g zahar, 2 pliculete zahar vanilinat, 3 lingurite faina
Laptele se pune la fiert cu 100 g de zahar si cu zaharul vanilat. Intre timp ouale se separa si albusurile se bat spuma tare, incorporand restul de zahar - spuma trebuie sa fie foarte tare. Cand laptele fierbe se da focul mic si cu o lingura se ia din albus si se pun bulgarii in lapte. Se fierb 2 minute pe o parte, se intorc si se lasa inca 2 minute. Se scot cu spumiera intr-un castron mare sau in castronele mici. Cand am terminat albusul, laptele se ia de pe foc si se lasa la racit 10-15 minute. Intre timp amestecam galbenusurile cu 3 lingurite de faina. Cand laptele s-a racit putin, turnam putin in galbenusuri sa aiba aceeasi temperatura cu laptele. Amestecam pana se omogenizeaza, punem laptele din nou pe foc mic si adaugam galbenusurile amestecand bine. (Dupa aceasta operatie se strecoara compozitia intr-o oala curata daca raman mici gogoloase de galbenus cu faina sau bucatele de albus). Se tine pe foc mic amestecand continuu pana incepe sa se ingroase sau se face testul pe lingura de lemn - cand scoasa din crema se poate face o dara cu degetul si lasa urma, e ok sau se mai lasa maximum 2 minute. Crema fierbinte se toarna in bolul (bolurile) cu bulgari de albus si se pune la rece. Se serveste rece, eventual se orneaza cu ciocolata rasa.
Bună!
http://biancams76.blogspot.com/2010/03/prajitura-cu-mere-fara-coacere.html
Sper că te-am ajutat!
Fursecuri cu ciocolata
175 g. faina
150 g. zahar
1/2 esenta de vanilie
1 ou
125 g. ciocolata
1 praf de copt
deci reteta-i geniala astea-s fursecuri de-alea de care fac americanii sau cercetasi cu fulgii de ciololata incearca merita
Pai la urma urmei nu-i greu eu una o fac repede pentru ca le pun intr-un vas si le amestec nu conteaza ordinea dupa ce le amesteci pe toate pui ciocolata sfaramata si o lasi la frigider cel putin 15 min ca sa se intareasca aluatul dupa iei o lingurita si pui in tava cate putin ca se unfla si crec destul de mari la cuptor nu o lesi mult ca se rumenesc destul de repede eu reteta o stiu de la o prietena ea mi-a explicat cam cum se face deci daca nu intelegi iti mai explic odata mai indelungat
Poti face niste fursecuri, un chec sau o prajitura cu mere/visine/frucre de padure sau ori ce fructe de prin congelator. uite si cateva site-uri: http://www.bucataras.ro/, http://www.secretulprajiturilor.ro/.
400 g piscoturi
crema Mascarpone 250 g
patru oua
patru linguri de zahar
trei cescute de cafea fara zahar
cacao pudra, pentru ornat
Si daca te intereseaza cum sa o preparii ai aici:
Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
Bateti intr-un bol separatalbusurile de ou pana se umfla;
Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Inmuiati piscoturile putin in cafea dupa care se aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si lasati prajitura in frigider peste noapte.
Nu e asa rapida dar e super bunaa
Tiramisu. iti trebuie piscoturi, mascarpone. oua, frisca lichida, cafea, si un plic de ness. Mascarpone il bati cu 8 galbenusuri de ou si 7 linguri de zahar, separat bati frisca 700 ml pana nu mai cade din bol cand il intorci, amesteci mascarponele pe care l-ai facut cu frisca, si intr- tava inmoi piscoturile in cafea(cafeaua sa fie rece) nici prea mult nici prea putin, si pui un rand de piscoturi. Apoi pui crema care ti-a iesit, iar un rand de piscoturi si iar crema. Deasupra pui plicul de ness sa fie pisat, ca o ploaie asa, nu prea mult ca sa nu iasa amar. Sa ai pofta
De ce nu faci un chec? Ii foarte simplu, iar dupa ce il termini, tai felii si pe fiecare felie pui frisca si putina ciocolata razalita. Ii foarte bun Funda?
prajitura cu budinca de vanilie:
Ingrediente:
1)1 pachet de biscuiti simpli
2)1 pachet de budinca de vanilie (eu iti recomand Dr. Otker)
3)1 esenta de care preferi
4)200ml de apa
5)6 linguri de zahar
6)un pachet de frisca (Dr. Otker este foarte bun daca vrei tu poti pune altceva)
Preparare:
Acoperi fundul unei tavi(dreptunghiulare)ce biscuiti iar apoi pentru ai insiropa amesteci apa cu zaharul si cu esenta si lasi la fiert 5 minute iar apoi insiropezi biscuiti cu o lingura. Faci budinca iar pana ce ea se face tu pregatesti frisca dar mai amesteci in ea din cand in cand. Torni budinca peste biscuiti si pui al doilea strat de biscuiti dupa care ii insiropezi si pui frisca pedeasupra.
Buna sunt noua pe site da stiu o reteta.Pentru o mini prajitura.Nu e greu.Pui intr-un pahar:apa, faina, un coltisor de drojdie si praf de cacao.Amesteci bine si o poti pune in cofa la microunde 3 minute sau la cuptor un minut. Sper sati fi fost de ajutor.Paaaaaaa!
Daisy_9886 întreabă: