Buna:* Uite pasii:Scoate cochilia si vena crevetului inainte de a gati, daca doresti.
Pentru a gati 450 g de crevete, pune la fiert 2 l de apa.
Pune putina sare in apa. Poti adauga si suc de lamaie daca doresti.
Opreste focul si toarna toti crevetii in apa.
Lasa sa se inmoaie 3-5 minute sau pana ce sunt gata. Crevetii sunt foarte buni atunci cand sunt gatiti usor.
Verificati taind unul in jumatate. Daca carnea sa este opaca in totalitate, atunci este gata.
Scoateti-i din apa fiarta imediat si gata
Si uite niste sfaturi:Fierberea sau inmuierea rapida a crevetilor este cea mai comuna metoda, dar crevetii pot fi teoretic gatiti in orice fel: intr-o cratita cu unt sau ulei, intr-o tava, pe un gratar, intr-un vas cu aburi sau intr-un cuptor incins.
Crevetii se supragatesc rapid si devin prea tari. Crevetii medii (cu o lungime de 5-7 cm) au nevoie de numai 2 minute; crevetii mai mari au nevoie de 3-5 minute.
Gatiti crevetii in cochiliile lor, daca se poate. Cochiliile protejeaza carnea delicata pe masura ce se gateste si adauga si aroma. Scoateti cochilia si vena dupa ce ii gatiti.
Adaugati creveti gatiti la feluri de mancare calda numai la finalul timpului de gatit astfel incat ei sa nu continue sa se gateasca.