| littlecookies a întrebat:

Am facut compozitia pentru eclere(margarina pentru prajituri, apa, zahar, un praf de sare), le-am dat la cuptor si raman crude la mijloc. In margini incep sa se arda. Am facut compozitia la foc.De ce se intampla asta?

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tii focul prea tare la cuptor.Trebuie foc potrivit.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am IMPRESIA că ai GREŞIT reţeta!

Compoziţia pentru eclere ( cochiliile în care pui crema ) se face din :
"Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia se adauga ouale, unul cate unul. Se pune compozitia intr-un sprit pentru ornat si se fac bastonase, care se coc pe hartie de copt in cuptor la foc mediu 20-25 minute."

Iar CREMA cu care le umpli se face din :
"reteta de crema pentru crema de eclere... 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte."

Vezi reţeta la linkul SURSĂ :
http://www.bucataras.ro/retete/eclere-de-casa-1035.html

Toate cele bune.

| littlecookies explică (pentru bursuc001):

Multumesc. Eu am facut reteta: http://gourmandine.ro/reteta-prajituri/eclere/

| bursuc001 a răspuns (pentru littlecookies):

Cu plăcere!

Şi reţeta folosită de tine este bună!

Eventual, nu cumva ai făcut aluatul prea vârtos ( prea gros, deci, poate ai pus prea multă făină )?
Sau, poate că ai făcut eclerele ( cochilia ) prea mare...
Eventual, când le pui în tava de copt, să nu pui mult aluat ( cam o lingură, dar nu cu vârf ).

În rest, NU văd alte cauze : ar fi trebuit să iasă bine şi cu reţeta folosită de tine.

Totuşi, în general sunt mai INDICATE reţetele cu ULEI, nu cele cu margarină ( în locul uleiului ), deoarece ultimele nu cresc aşa bine.

O zi frumoasă.

| Mihaela1964 a răspuns:

Compozitia pentru eclere nu se face la foc; se fierbe apa cu margarina, sare zahar si se adauga faina toata odata in compozitia luata de pe foc, se amesteca energic sa nu faca cocoloase; cand se mai raceste putin se adauga oua(se pun si oua), se amesteca pentru omogenizare, se fac bastonase si se pun la copt.Mai uita-te odata pe reteta si ia-o de la capat.Multa bafta!happy