| daniela_1443 a întrebat:

am facut si eu acum de craciun ciorba de burta pentru prima data, a iesit super gustoasa dar galbenusurile sau mazarat un picut.cand anume trebuie sa le adaug ca sa nu se mai faca asa?

7 răspunsuri:
| mioara a răspuns:

Citeste pe net si alte retete, si vei vedea modul de preparare, mult succes.

| Arthur a răspuns:

Probabil era prea fierbinte cand le-ai adaugat.

| bianca17_5869 a răspuns:

Eu stiu ca se pun ultimele (dupa ce se raceste putin ciorba), dar inainte de a le pune trebuie sa le bati bine impreuna cu putina apa sau zeama din oala sau zeama de lamaie.

| anka a răspuns:

E foarte simplu. Galbenusurile se freaca bine cu smantana. Se adauga un pic de zeama din ciorba. Se amesteca bine. Se stinge focul si se adauga incet compozitia cu oua. Nu se coaguleaza deloc si e foarte buna. Succes!

| Sოﺁℓε a răspuns:

Trebuie sa se raceasca ciorba de burta si cand este se-racita atunci trebuie sa pui galbenusul cu smantana preseata pe el bafta!

| yulyana_3182 a răspuns:

Trebuie sa aduci temperatura oului la temperatura ciorbei, adaungand ciorba in vasul unde este oul...

| machupicchu a răspuns:

Galbenusurile de ou se amesteca cu smantana, sau simple(fara smantana). Iei 3/4 polonic de ciorba fierbinte si completezi cu apa rece pana se umple polonicul. Torni ciorba diluata din polonic peste galbenusurile frecate bine si amesteci pana la omogenizare.
Apoi torni amestecul lichid ou+ciorba+apa in ciorba care fierbe pe foc, amesteci bine, ciorba devine alba(depinde de cate galbenusuri folosesti), mai fierbi 5 minute si gata, poti pune verdeata dupa ce opresti focul.
Daca respecti aceasta procedura, totul este bine.