| SecretKiss_6821 a întrebat:

Am fost la aniversarea unei prietene si mama ei a gatit gordon bleu si mi-a placut extraordinar de mult... daca imi puteti da reteta... dau funda pentru cea mai buna si complexa

Răspuns Câştigător
| mafioata_7621 a răspuns:

Salut! Aceasta reteta se numeste Cordon Bleu, si sper sa intelegi cum se face! :*
Ingrediente:
400 gr. piept de pui
90 gr. sunca fiarta
60 gr. cascaval(sau cas olandez 40 % grasime)
30 gr. faina
1 ou
3 linguri de pesmet
30 gr. unt


Mod de preparare:
Pentru Cordon Bleu se ia carne de vitel, dar se poate folosi si de pui si de curcan (piept).

Pieptul de pui se spala, se usca si se taie de-a latul in adancime in asa fel incat sa se formeze un buzunar. Inauntru se pune cate o felie de sunca si una de cascaval. Apoi se inchide deschizatura cu un betisor de lemn mai lung care sa tine carnea inchisa. Carnea se trece prin faina, apoi prin oul batut si la urma prin pesmet.

Se prajeste la foc potrivit in untul incins cam 12-14 minute pe amandoua partile. Merge foarte bine cu o salata mixta.
FUNDA?puppy dog eyes. :*.

4 răspunsuri:
| blackfox a răspuns:

Am gasit o reteta care contine foarte multe poze.Te vor ajuta mai mult ca sigur.Este foarte bun. Daca incerci sa il faci. pofta buna:)http://gospodini.blogspot.com/2007/09/gordon-bleu.html

| Butterfly_2842 a răspuns:

Ingrediente
1 piept de pui
100 g sunca
100 g cascaval
sare, piper
2 oua
faina
pesmet
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala, se dezoseaza, se feliaza si se bate usor cu ciocanul de snitele, apoi se sareaza si pipereaza. Cascavalul si sunca se feliaza. Se fac sandviciuri din doua felii cu carne iar la mijloc o felie de cascaval si una de sunca. Se pot prinde cu scobitori. Se bat ouale cu 2 linguri faina, sare si piper. Se trece fiecare sandvici mai intai prin faina, apoi prin ou si la final prin pesmet. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc pe ambele parti.
Mod de servire
Se servesc in stare calda, cu diverse garnituri din legume sau muraturi.
Ingrediente
2 bucati piept de pui
1 ou
pesmet
sare, piper
3 feli sunca
3 feli cascaval
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie si se bate bine cu ciocanul pentru snitele, apoi se sareaza si se pipereaza.Pe felia de piept se aseaza sunca si cascaval ca in imagini, iar apoi se ruleaza; daca nu sta rulat se fixeaza cu scobitoarea. Pieptul se trece prin pesmet (sau faina), ou, pesmet si se pune in ulei incins si se prajeste la foc mediu (se intoarce pe toate partile sa nu ramana crud). Cand s-a rumenit se scoate pe o farfurie cu un servetel absorbant.
Mod de servire
Se serveste alaturi de o salata sau muraturi (sau ce vreti voi).
Ingrediente
1 bucata piept de pui,
4 felii de sunca,
4 felii de cascaval,
1-2 oua,
condiment pentru pui
pesmet.
Mod de preparare
Se taie pieptul de pui felii, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu condiment de pui, se pune o felie sunca si o felie cascaval, se ruleaza se da prin pesmet, prin ou batut si iar prin pesmet. Se pun bucatiile intr-o tava pe hartie de copt si se dau la cuptor pentru 40 de minute.
Mod de servire
Se poate servi cu salata de varza.

| mariapisi11 a răspuns:

Iti dau o reteta mai simpla:cuta pe net o reteta de gordon bleu (exista mai multe) si scrie reteta pe o foaie!

| madyhdmady a răspuns:

INGREDIENTE:
- 4 felii de carne pentru schnitzel/cotlet ca. 125 bis 150gr buc.
- sare+ piper
- 8 felii de sunca
- 4 felii de cascaval
- ca. 4-5 ls faina de griu
- 2 oua
- 8-9ls pesmet
- untura sau ulei pentru prajit
MOD PREPARARE:
Carnea pentru Cordon Bleu se spala, se zvinta si se bate/platineaza precum schnitzelul.
Daca bucatile de carne sint destul de mari se foloseste 1 bucata de carne pentru 1 Cordon Bleu.
Daca cumva folositi carne din cotletul porcului si buzcatile nu sint prea mari, atunci uniti cite 2 buc. de cotlet pentru 1 Cordon Bleu.(vezi Foto & Video)
Dupa ce carnea a fost platinata, cel mai bine intr-e doua folii de nailon, se sareaza, pipereaza si intr-e feliile de carne sau pe o jumatate dintr-o felie de carne se pune 1 felie de sunca, urmata de o felie de cascaval si iarasi sunca.
Se unesc feliile de carne, in asa fel incit sunca si cascavalul sa fie inchise ca intr-un plic.
Astfel carnea preparata se trece pe amindoua partile, prima data prin faina, prin ouale batute cu sare+pier si pesmet.
Dupa ce a fost trecuta si prin ou se trece prin pesmet si se pune la prajit in grasime incinsa bine.Dar atentie nu la temperatura f. mare, ca atunci se arde deasupra si inauntru ramne carnea cruda.
Se serveste fierbinte, cu o felie de lamiie si de preferinta cu salata verde/cruditati.