Stiu eu o reteta de prajitura cu lamaie,,, care, sincer, mi-a iesit de vreo 3 ori si mie(si am doar 12 ani). E foarte simpla: Deci, ai nevoie de un pahar mic de iaurt, faina, zahar, 2 oua, un plic de praf de copt unul de zahar vanilat, doua lamai, apa si ulei.
PREPARARE:
Ia un bol mare, in care sa pui iaurtul, apoi, paharul de la iaurt, il umpli de 2 ori cu faina, de 2 ori cu zahar, dupa care pui praful de copt si zaharul vanilat, apoi spargi ouale, razi coaja de la ambele lamai si amesteci bine. Apoi ungi ungi tava cu ulei, presari pe ea faina ca sa nu se lipeasca prajitura si torni aluatul in tava. APoi lasi la temperatura de 180 de grade cat ti se pare tie necesar( dupa cum ti se pare ca arata,,, nu are un timp exact) si pregatesti sosul.
SOSUL:
Iei o ulcica mica in care pui 3 linguri de apa, o lingura/o lingura jumate,,, maxim 2 de zahar, un praf mic,mic,mic, mic, mic de sare si storci seama celor doua lamai pe care le-ai ras. amesteci in el, si cand e gata prajitura, o intepi si torni sosul peste ea. Crede-ma este foarte buna. Poti sa pui aluatul, eventual in forme de briose daca ai. Nu-i oblicatoriu in tava. Aici faci cum vrei tu. Sper sa-ti placa. Succes. Pa! Funda?
Poti face chec in doua culori asa cum obisnuiesc sa fac:Dsau poti face ...este ff gustos si simplu,,, http://www.bucataras.ro/retete/chec-in-doua-culori-18004.html mersi... fundita?
O prajitura foarte buna si usor de preparat este urmatoarea :
Eclere cu crema de vanilie :X
Pentru a o prepara ai nevoie de :
ALUAT: 500 ml apa, 1 pachet margarina, 16-17 linguri de faina si 8 oua.
CREMA: 1 l lapte, 4 oua, 8 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilar si 6 linguri faina.
DECOR: 1 ciocolata cu lapte
Aluatul se pregateste in felul urmator :
1. Pui apa la incalzit cu margarina, iar dupa ce grasimea s-a topit, adaugi 350 g faina.
Cand aceasta compozitie ajunge sa arate ca o crema, o iei de pe foc si o lasi deoparte la racit.
Cand s-a racit, adaugi treptat cele 8 oua (avand grija sa amesteci dupa incorporarea fiecarui ou).
Din aceasta compozitie faci betisoare de lungimea dorita direct in tava, pe care o vei introduce in cuptor, la foc iute.
Cand sunt gata, le scoti, le lasi la racit si tai cojile de eclere pe lateral pentru a le umple cu crema.
Crema se pregateste astfel :
1. Pui intr-un vas pe foc, 500 ml lapte, galbenusurile si zaharul (amestecate in prealabil) si le lasi sa se topeasca.
Cealalta jumatate de lapte o mixezi cu 120 g faina si o rastorni peste compozitia care a fost pe foc, amestecand continuu pana fierbe si devine ca o crema.
O lasi la racit, iar apoi adaugi albusurile batute spuma si zaharul vanilat pentru a ii oferi o consistenta mai pufoasa.
Decorezi asa :
Topesti ciocolata si ornezi eclerele:D
Sa iti dau si o poza :
http://www.google.ro/......tp?/imgres
Arata foarte bine si sunt preferate nu numai de copii si de toti oamenii :D
Succes si pofta buna!:*