Bună!
Vezi diverse reţete ( şi îţi alegi cea care îţi place ) la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/prajitura/prajitura_ciocolata
http://www.petitchef.ro/retete/desert/ciocolata
http://www.petitchef.ro/retete/prajitura/prajitura_ciocolata
http://www.retetecalamama.ro/tag/prajitura-cu-ciocolata
http://www.e-retete.ro/desert
Toate cele bune.
Buna!
Uite aici, ai de unde alege:
http://www.laurasava.ro/category/ciocolata/
Te pup!
Bomboane de ciocolata.
Ingrediente:
Pentru invelis:
100 g ciocolata neagra
Pentru umplutura:
50 ml frisca lichida
50 g margarina Rama
100 g ciocolata neagra sau cu lapte
cateva picaturi de esenta rom
afine din afinata
Preparare:
etapa 1
Pentru inceput - aveti nevoie de o forma din silicon pentru bomboane de ciocolata.
etapa 2
Pentru invelis - Se topeste ciocolata. Ungeti, cu pensula, formele din silicon cu un strat de ciocolata, lasati sa se raceasca si apoi mai aplicati un strat de ciocolata.
Pentru umplutura - topim ciocolata, adaugam frisca, margarina Rama si esenta. Amestecam pana la omogenizare.
Turnati crema in forme cu ajutorul unei lingurite si adaugati 2-3 afine la fiecare bomboana.
Lasati sa se raceasca, apoi sigilati bomboanele cu un strat de ciocolata.
Sunt delicioase si superbe!
Ciocolata de casa.
Ingrediente pentru Ciocolata de casa
150 ml apa
400 gr zahar
100 gr unt topit si racit
250 gr lapte praf (neindulcit)
50 gr cacao
1 esenta vanilei (sau 1 esenta rom)
alune de padure (sau alune, nuci putin prajite, migdale, stafide etc)
Ciocolata de casa - Preparare
Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti simti cat de lipicios e si care e consistenta.
* mie imi place sa fie intre, nici prea moala nici prea faramicioasa, dar am fiert putin cam mult siropul si ciocolata a iesit exact ca cea care se gasea pe vremuri in comert, doar putin mai inchisa la culoare; gustul insa e identic.
3.Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Negrese cu ciocolata.
Ingrediente:
Unt 100 g + 20g pentru glazura
Zahar 200 g
Oua 2 buc
Cacao pudra 2 linguri cu varf
Faina alba calitate superioara 280 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli) 250 ml + 50 ml pentru glazura
Lapte 250 ml
Praf de copt 1 buc 1 plic
Ciocolata neagra/amaruie 150 g
Mod de preparare:
1.
Se bate untul moale cu zaharul.
Apoi adaugati unul cate unul ouale, mixand bine dupa fiecare.
Urmeaza laptele si smantana dulce, mixati bine.
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.
Se incorporeaza in aluat si se mixeaza bine. Ar trebui sa fie un aluat mai gros, daca il luati cu lingura si turnati isi pastreaza forma putin.
Turnati aluatul in tava asternuta cu hartie de copt si puneti la cuptor, la temperatura medie - cam 40 -45 de min apoi o incercati cu scobitoarea. Daca mai trebuie o lasati la cuptor inca putin.
Cat se coace prajitura, pregatiti glazura pentru ea. Intr-un castron puneti ciocolata, 20g de unt si 50ml de smantana lichida.
Amestecati usor pana se dizolva ciocolata si se amesteca toate ingredientele. Apoi stingeti focul si lasati sa se raceasca.
Cand este gata blatul de prajitura, il scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Dupa ce s-a racit turnati glazura si o intindeti uniform pe toata suprafata. Puneti la frigider sa se intareasca.
Prajitura se portioneaza(apropo se taie foarte bine) si se savureaza
Pofta Buna!
Bafta!
Tort de ciocolata
3 oua, un pahar de lapte, 100 g unt, 150 g ciocolata fondata, 150 g zahar, 400 g faina, 1 plic de praf de copt.
Bate galbenusul cu zahar, albusul se bate pana se inchega, se topeste untul, apoi puneti intai untul, apoi ciocolata in lapte si apoi faina, si praful de copt.Se coace la 180 grade pentru 55 minute.
scumpica_3107 întreabă:
LisaJulie întreabă: