Buna! uite cum fac eu. degresez din tai ouale, apoi asez ouale in cratita, adaug apa rece, un pic de otet si sare, si las sa fiarba, apoi separat pregatesc vopseaua, imediat dupa ce au fiert, le introduc in vopsea, dupa vopsire le las sa se usuce si apoi ii ung cu o bucatica de sunca, ulei...mult succes!
O zi luminata sa ai si un Paste fericit!
Poti sa le pui si in apa rece, dar in afara de faptul ca trebuie sa adaugi sare si otet, ouale trebuie sa fie tinute 1-2 ore la temperatura camerei.Motivul pentru care crapa ouale, este si acela ca le iei direct din frigider si le fierbi.
Eu le pun la inceput cand pun si apa si nu mi se sparg dar depinde si cat le lasi la fiert. Daca chiar e poti pune niste sare in apa in care le fierbi si nu se vor mai sparge
Cind fierbe apa (clocoteste) pui unul cite unul ci ajutorul unei linguri, il asezi cu usurinta in oala. Nu o sa crepe, il lasi 4 minute sau5 si gata, daca vrei sa se si descojeasca usor, imediat ce le-ai luat de pe foc, tipati apa fierbinte din oala si turnati apa rece peste ele, o data sau de doua ori si gata.
Pui direct in apa rece si astepti sa fiarba. Mama spune ca sunt fierte cand scoti oul din apa(cu o lingura) si se usuca instantaneu
In apa fiarta, dar de regula ele oricum se sparg, daca oul este de tara coaja este mai groasa si sansele de a nu se sparge sunt mai mici.
anonim_4396 întreabă: