| BlueEyes a întrebat:

Chiar acum fac mancarica de cartofi cu carne de pui. E buna la gust, mirose bine, arata bine, dar problema e ca e un pic cam lichida.
Cum as putea sa o repar asa pe ultima suta de metri? Sau ma gandesc ca poate dupa ce o termin la ceva timp se mai lasa zeama aceea. Sau nu? Inca nu am pus pasta de tomate.
Va rog, care se pricepe in bucatarie, am nevoie de un raspuns.
Si nu fiti rele, sunt incepatoare si asta e prima mea mancare de cartofi.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poti lua separat cativa cartofi, ii pisezi bine cu furculita si ii amesteci in sos. Sau poti folosi doua linguri de faina amestecate cu apa (fara cocoloase), desi schimba un pic gustul mancarii si o fac si cam indigesta. Alte doua variante: amidon alimentar (dizolvat in putina apa calduta) sau fulgi de cartofi(pentru piure) pusi in sos pana il ingroasa putin. Eu as opta pentru prima varianta, este cea care influenteaza cel mai putin gustul mancarii.

9 răspunsuri:
| MirunaC a răspuns:

Pune niste faina amestecata cu apa.o sa o mai ingroase.

| blackfox a răspuns:

Mai las-o un pic sa fiarba, fara capac asa scade zeama(dar risti sa se striveasca cartofii).Sau poti pune un pic de faina si asa se mai ingroasa si nu va mai fi asa de lichida.Nu mult, numai un pic.Bafta

| OvidiuNumeDeTractorBack a răspuns:

Cred ca este cam tarziu, dar trebuie lasata sa fiarba mai mult, si pe urma se ingroasa, nu mai este la fel, plus, ca daca zdrobesti cartofi se va ingrosa si mai tare.

| xAbb a răspuns:

Pui oreeeeez :3

| PufulethePuffy a răspuns:

De fapt drama mea:* trebuie lasat p foc ca acea "zeama" o sa scadahappy

| Ioana_9117 a răspuns:

Punee putina fainaa cu apaabig grin

caramela
| caramela a răspuns:

Buna dimihappy pune ceapa ( 2-3) la prajit, apoi dupa ce ceapa s-a prajit adauga rosii, dupa ce s-au inmuiat si rosiile, dauga 2-3 linguri de faina, si mamesteci sa nu se formeze cocoloase, si torni zeama din mancarica treptat in acest sos, mestecand pana adaugi aproape toata zeama, fara cartofi, si lasi sa fiarba cam 5 min, apoi adaugi un pic de piper, cimru verde,(daca ai) foi de dafin(1) si toci patrunjel, apoi rastorni compozitia in cartofi si mai lasi sa fiarba 4--5 minute, si gata draga...mancarica e buna de servitlove strucklove struck:

| BlueEyes explică:

Multumesc pentru raspunsuri happy
Pana la urma am rezolvat,am pisat cativa cartofi din mancare cu furculita si gata.
Si cei care ati zis ca trebuie lasata mult pe foc,era de mult la foc mic,carnea era facuta, cartofii aproape si ei, nu mai avea timp sa se duca aceea zeama.
happy

| CARMENCITA a răspuns:

La orice mancare cu sos daca vrei un sos mai gros dupa ce ai pus rosiile sau bulionul bagi mancarea putin la cuptor si sosul scade si se ingroasa, dar vezi sa nu-ti scada de tot sau cel mai simplu pui o lingurita de faina intr-o cana peste care pui apa rece amestecand sa nu faca cocoloase si torni in cratita amestecand si o mai lasi sa fiarba cateva minute.Eu pun rar faina si pun dupa ce pun rosiile ca poate nu trebuie.Deobicei la mancarea de cartofi sosul se ingroasa singur deoarece cartofii contin amidon. Poti lasa sosul si asa.