| cataflorin1003 a întrebat:

Buna, am nevoie de un sfat, de o luna am un motan british short hair care a fost al mamei mele, are in jur de 3 ani, la mama statea si in casa si afara, adica se cerea afara cand voia sa-si faca nevoile sau ca sa mearga la alte pisici. Când l am adus se simtea putin strain in prima si a doua zi, pe urma sa obisnuit mai ales ca pe mine ma cunostea. De cand l-am adus am ezitat sa il las afara pentru ca merge la vecini si uneori nu vine inapoi cand il chem plus ca mi-e frica sa nu il fure ca e tare naiv sta la oricine sa puna mana pe el. De cateva nopti a inceput sa miaune, adica si la mama mieuna asa fara motiv, dar acum incepe noapte si miauna pana ne trezeste fara vreun motiv. Intrebarea mea este daca il sterilizez tot asa o sa faca? O sa vrea sa iasa mereu afara? O sa mai miaune noaptea ca deja incep sa disper mai ales ca am copil mic.

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Trebuie sterilizat ca sa nu mai vrea sa plece si se va linisti. Operatia este simpla si rapida, ca-i sectioneaza testiculele si-i scoate umplutura lor, fara sa i le taie.
Cu siguranta il veti pierde daca continau sa iasa afara, fiindca asa se intampla intotdaeuna cu pisicile de rasa, mai ales daca este osbinuit cu oamenii.
Sa stea in camera cu mama ta si se va obisnui.

| minrest a răspuns:

Daca nu a fost castrat pana acum, nu are rost sa il castrezi. E o trauma care nu schimba nimic, v vrea sa iasa afara si va mieuna ca pana acum. Cauta sa il lasi pe afara, ca sa fie ca pana acum. Am si eu pisica, si am avut si alte pisici. Plimbarea este pentru el esentiala, nu poate renunta la plimbare.

| ioana748 a răspuns:

Iti dai seama ca s- a obisnuit liber la plimbare si acum inchis nu ii convine.
Ar fi bine sa il castrezi. Se mai linisteste, insa posibil sa mai aiba momente cand il apuca crizele ca vrea afara, ca a prins gustul plimbarii.
Fiind de rasa există marele risc sa fie luat de cineva.
Poate doar sa il scoti cu lesa sau ghiozdan special de pisici.
Exista si dispozitive cu gps pentru localizare pisici.