anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o intrebare despre clatite. Din greseala am pus in compozitia de la clatite o lingura de otet. Poate o sa radeti, dar ma grabeam. Am pus si mai mult lapte, in rest a iesit totul bine. Dar nu ies deloc. Cand le pun in tigaie ies cocoloase, apoi nici nu seamana cu clatitele. E posibil din cauza otetului sa nu iasa? Mai pot sa fac ceva compozitiei? E prima data cand fac si nu stiu de ce nu ies. Va rog sa nu radeti. Oricui i se poate intampla. Sunt stresata ca am pus otet(dar doar o lingura), si cred ca a stricat totul. Trebuie sa arunc compozitia? Sau sa pun faina mai multta?

8 răspunsuri:
| ecristinamc a răspuns:

Daca continui sa pui:
-faina
-apa
-faina
-apa
-faina
-apa
-faina
-apa
si tot asa iti va iesi clatite, in cantitati imense, vei strica materaielele degeaba iar clatitele tot nu vor iesi.
Arunca aluatul si gata.Cu faina si apa sau laptele care le vei consuma pentru a o redresa faci alt aluat.
Seara-buna!

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
La clătite praful de copt se stinge cu oțet, nu ai greșit dacă le-ai pus separat în compoziție.
Poftă bună.
Pa, pa.

| PuяpℓeMusic a răspuns:

Cel mai bine e sa faci alt aluathappy

Elianna
| Elianna a răspuns:

Am mai dat raspunsul acesta. Iata-ltongueentru compozitie folosesti o masura de faina(o cana sau un pahar, sau doua, depinde cat vrei sa faci) si tot atata lichid, care poate fi :apa, apa cu lapte, apa minerala, un ou sau doua, depinde cata compozitie faci,(eu nu folosesc otet de loc), un praf de sare si o lingura sau doua de zahar.Peste faina adaugi lichidul treptat si-l amesteci bine sa nu se faca cocoloase.Trebuie sa iasa ca o smantana mai subtire care curge. Pui tigaia la incins cu o lingura de ulei si cand uleiul s-a incins il versi intr-un vas (de unde il vei folosi si la celelalte clatite) si cu un polonic mic torni compozitia de clatite in tava incinsa si o apleci in toate partile pana compozitia acopera tot fundul tigaii.Sa nu pui prea mult ca iese ca o lipie si nu se coace bine, doar se arde. O lasi un minut doua si-n acest timp scuturi tigaia pana se misca clatita. Apoi o intorci cu o paleta sa se faca si pe partea cealalta. Le pui una paste alta pana le faci pe toate. Apoi le poti umple cu gem, branza dulce dau sarata peste care torni si un pic de smantana, nuci maruntite cu zahar sau tot ce-ti place tie sau ai pe la indemana. Pofta buna.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Arunca tot... poti sa pui orice ca gustul de otet tot ramane... data viitoare fii mai atenta.Graba strica treaba

| love44katyp a răspuns:

Ce te stresezi asa? e doar putin aluat, nu saracesti daca il arunci

| anaima a răspuns:

E deja tarziu, sunt curioasa e-ai facut pana la urma. Daca ai pus otet, eu cred ca puteai drege busiocul adaugand un pic de praf de copt. Presupun ca in vasul pregatit, ele nu aveau cocoloase, nu? Iar in tagaie ce faceau, de fapt? Baloane?
Uite aici o reteta de clatite: http://retzetar.wordpress.com/2009/11/30/clatite/. Bafta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pana la urma au iesit foarte bune. Avand in vedere ca am pus foarte putin otet, nu s-a intamplat nimic cu ele. La inceput faceau cocoloase foarte mari, dar am pus multa faina si au iesit.