Zacusca facuta in casa nu e ca cea din comert.cea din comert contine „E"uri care au chiar rolul de a conserva.Dar zacusca facuta in casa, conservata prin sterilizare, imediat dupa ce ai deschis borcanul ia contact cu aerul si isi face acel mucegai.NU se strica repede bineinteles dar in contact cu aerul face acea pojghita de mucegai.Bineinteles ca dupa deschiderea borcanului trebuie pastrat in frigider.Sau,daca vrei sa stea un timp la temperatura camerei, pui putin ulei deasupra pentru a nu mai face contact cu aerul.Normal la zacusca se pune un pic mai mult ulei tocmai pentru a evita asta. O dimineata placuta.
Bună!
DA, este indicat să păstrezi la frigider borcanul cu zacuscă ( după ce l-ai deschis )!
Dacă îl păstrezi la temperatura camerei, se poate strica zacusca
Toate cele bune.
Pe langa frigider mai trebuie cand mananci sa iti pui intr-un bol mic zacusca cat mananci tu sa nu bagi lingurita sau cutitul in borcan deoarece bagi "fermenti" si mucegaieste mai repede.
solutia este foarte simpla
1) iti pui separat intr-un bol cat mananci tu si nu bagi de 10 ori linguritia/cutitu in borcan
2) in frigider cu capacul pus bine.
Eu de obicei tin zacusca in frigider si nu mi se strica chiar daca o tin mai multe zile.
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: