| WnssVanessa a întrebat:

Buna am o plita electrica dar cand o aprind indiferent de zona de gatit pe care o selectez se stinge foarte repede din cate am inteles are timer dar eu nu stiu cum sa il selectez modelul plitei este Samus PSVE-32BG3, Vitroceramica, 2 zone de gatit, 30 cm

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai citit "Manualul Utilizatorului", primit cu plita (sau de pe internet)?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

O fi defectă plita suna la garantie si du o la ei in service reparatii sa vada ei cauza

| relian a răspuns:

Se stinge pentru ca pui la minim, sau la mijloc, caz in care se aprinde, apoi se stinge si tot asa, cam asa functioneaza aceste chestii electrice.

Deci nu te astepta ca aprinzi si aia sta aprinsa tot timpul, este in functie de cum setezi tu din buton.
Daca vrei sa stea aprins tot timpul, pune butonul la maxim si atunci trebuie sa stea aprins tot timpul.

Ca si la aragazele cu gaz, unde ai 2 sau mai multe pozitii in care flacara este mai mica, sau mai mare, la fel si la aceste electrice, in functie de cum dai acel buton, sau ce setezi tu ce temperatura, pleaca si se inchide, sa mentina acea temperatura, comparativ cu flacara de la gaz, cand e mica, si temperatura este mica.

Timerul nu are dea face cu temperatura, ala este la cuptor, acolo poti sa setezi temeratura, la fel va face si acolo se va stinge, se va aprinde sa mentina temperatura setata de tine. Mai ai la cuptor si timer, adica sa nu stai tu tot timpul sa te uiti, pui cate minute, ore vrei, sau spune reteta, tu iti vezi de treaba, te anunta cand trece timpul setat, dar timerul nu face nimic altceva.

Bine poate fi timer si la ochiuri, depinde ce scula de OZN ai, dar tu trebuie sa setezi, desi nu prea am vazut timer la ochiuri, de regula este pentru cuptor.