TARTA DE CIOCOLATA
Ce iti trebuie pentru o tava
Pentru aluat:
- 125gr unt
- 90gr. zahar pudra
- 1 ou
- 250gr faina
Pentru crema:
- 220ml. smantana
- 2 linguri zahar brun
- 50gr unt
- 300 gr ciocolata (2 ciocolate cu lapte si 1 ciocolata neagra)
Optional, glazura de cicolata alba obtinuta din 50gr ciocolata alba si 20ml frisca lichida.
Plan de lucru:
- Pentru prepararea aluatului de tarta punem intr-un bol zaharul si untul moale
-Mixam bine pana obtinem o pasta - Adaugam oul. Mixam in continuare, treptat se presara faina. Amestecam pana obtinem o coca, pe care o lasam la frigider 40 min.
- Apoi intindem coca intr-o forma de tarta cu diametrul 26cm, o intepam cu furculita pentru a nu-i permite sa cresca atunci cand sta la cuptor si lasam la cuptorul incins pana se rumeneste (aproximativ 20 min.) Lasam sa se raceasca.
- Preparam umplutura cicolatoasa. Punem frisca si cu ciocolata rupta in bucatele pe foc, pana cand se topeste ciocolata. Turnam ciocolata peste aluatul de tarta si lasam sa se raceasca cel putin 3 ore (am lasat peste noapte)
Am ornat cu glazura din ciozlata alba, si am servit
PRĂJITURĂ CU CREMĂ GANACHE
Ce îţi trebuie :
Pt blat :
- 6 ouă
- 200 gr. de zahăr
- 8 linguri făină
- 40 ml ulei
- 30 ml apă
- 3 linguri de cacao.
Pt cremă :
- 290 ml. frișcă
- 200 gr. ciocolată
Pt glazură :
160 gr. ciocolată
110 ml. frișcă lichidă
20 gr. de unt
Plan de lucru:
- facem blatul. Separăm albușurile de gălbenușuri
- batem albușurile spumă și presărăm zahărul, mixăm gălbenușurile. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și încorporăm cu o lingură de lemn. Presaram cele 3 linguri de cacao și omogenizăm. Turnăm compoziția într-o formă tapetă cu hârtie de copt și băgăm la cuptor pentru aproximativ 25 de minute
- după aceea, preparăm crema. Topim ciocolata împreună cu frișca. Aceasta trebuie să stea la rece cel puțin 3-4 ore. Eu am lăsat peste noapte la frigider. Apoi mixăm până obținem o cremă spumoasă
Tăiem blatul în două, însiropăm (pentru sirop am folosit 2 pliculețe cafea 3 în 1, dar se poate face din apă cu zahăr). Adăugăm crema peste blat, apoi punem cea de-a doua jumătate de blat pe care îl însiropăm
Facem glazura. Topim ciocolata împreuna cu untul pe baie de apă, apoi adăugăm frișca lichidă, mai lăsăm puțin pe foc fără să fiarbă. Turnăm glazura peste prajitură, dăm la rece pentru câteva ore.
Sunt de pe net dar sunt incercate de mine!
prizeFTW întreabă: