Http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html
Uite, sigur vei intelege de aici. :*
Bună!
Vezi diverse reţete de gogoşi la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/gogosi
http://www.youtube.com/watch?v=k3osp7g6kQU
http://www.petitchef.ro/tags/retete/aluaturi-gogosi
http://www.e-retete.ro/retete/gogosi
http://www.lalena.ro/639-reteta-Gogosi-berlineze.html
http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html
http://gastronomie.ele.ro/retete/Desert_--d8/Gogosi_--s40/
http://www.reteteculinare.ro/retete/gogosi/
http://www.teoskitchen.ro/2008/03/gogosi-cu-gem-si-ciocolata.html
http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/gogosi-aromate/
Toate cele bune.
A.
Ingrediente:
500 gr faina
5 linguri zahar
2 oua si un galbenus (sau 3 oua mici)
200 ml lapte cald
25 gr drojdie proaspata
un varf de cutit sare
se mai poate pune zahar vanilat (dar atunci se scade din cantitatea de zahar)
Am facut aluatul la masina de paine:
- am pus drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si 100 ml de lapte intr-un pahar si le-am lasat sa creasca cam 10-15 min.
- am pus in masina de paine ouale, restul de lapte, sarea
- apoi am pus faina amestecata cu zaharul
peste faina am pus amestecul de drojdie si am dat drumul la programul pentru aluat
Am scos aluatul din masina, l-am intins pe masa infainata nu foarte subtire (cam 1 cm grosime), am decupat forme rotunde cu un pahar.
Le-am mai lasat pe masa vreo 15 min.
Se prajesc apoi gogosile in uleiul bine incins, la foc potrivit, pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Se scot pe un servet sa se aboarba uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Se mai pot pune si diverse sosuri peste ele ( de ex. ciocolata, vanilie, gem, etc)
sau B.
Ingrediente:
250 ml lapte
500g faina
120g unt
1 pliculet drojdie (7g)
2 oua
150g zahar
1 fiola esenta vanilie
un praf de sare
+ ulei pentru prajit.
si modul de prepare il gasesti aici:
http://www.retetekulinare.ro/prajituri/gogosi-simple/
200 gr iaurt
1 ou
3 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita praf copt
150 gr faina
Portii: aprox. 30 bucati
Gogosele rapide - Preparare
Oul se bate cu un tel si apoi se amesteca iaurtul.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se amesteca pentru 1 minut.
La sfarsit incorporam faina, toata o data, nu se vor face cocoloase. Amestecam bine.
Intre timp puneti la incins mult ulei intr-o tigaie. Cu o lingurita luati din aluat si cu degetul impingeti-l in uleiul incins. Prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Mare atentie sa nu le ardeti, se prajesc foarte repede!
Se scot pe servetel sa se absoarba grasimea din ele si se servesc pudrate cu zahar si dulceata.
Bună!
GOGOŞI
1 kg. făină, 400 ml. apă, 3 linguri mari de zahăr, 1 praf de sare.
Maia:25 g. drojdie proaspătă, 1 linguriţă zahăr,puţină apă calduţă (nu fierbinte!)
Deci se prepară prima dată maiaua, care după ce a crescut puţin se amestecă cu făina şi-apoi cu apa calduţă, îndulcită în prealabil cu lingurile de zahăr, totul se amestecă bine, apoi se întinde pe o suprafaţă înfăinată, se taie rondele şi se mai lasă puţin la crescut.
Se prăjiesc, rondelele de aluat în baie de ulei (încins).
Poftă bună!
Pa, pa!
Http://www.petitchef.ro/tags/retete/aluaturi-gogosi Câteva idei de preparare. Poftă bună!
200 gr iaurt
1 ou
3 linguri zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 lingurita praf copt
150 gr faina
Ingrediente:
500 gr faina
25gr drojdie
150 ml lapte cald
70 gr zahar
2oua
15 gr rom
39 gr ulei
sare
vanilie
coaja rasa de lamaie
Preparare:
jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia,si cateva linguri de faina,se lasa la crescut o jumatate de ora,
restul de lapte impreuna zaharul ouale,romul uleiul sarea,vanilia coaja de lamaiese pun intr-o craticioarape foc, se incalzeste,
apoi se pune si drojdia crescuta, apoi se pune faina trepetat, se faceun aluat
framantandu-se pana nu se mai lipeste,
se mai pune un pic de ulei si se mai framanta ca pe cozonac,
se lasa la crescut o ora, la cald acoperit vasul cu un prosop,
se intinde o foaie de 1 cm, se taie gogosile cu un pahar,
se mai lasa un pic la crescut asa taiate,
apoi se coc in uleiul incins,
se pudreaza cu zahar pudra in care s-a pus zahar vanilat,
POFta... Buna Sper sa primesc si eu funda:*