| michela_9550 a întrebat:

cum se fac sarmalele?

9 răspunsuri:
| BєعEỉiί¡bßB •º » σƒŦ¡¢¡αℓ a răspuns:

Buna, pai mai intai trebuie sa faci tocatura.

Ingrediente pentru tocatura:carne, orez, ceapa, vegeta sau delicat, piper, bulion.

Prepararea tocaturii:tai ceapa si o undesti intr-o cratita cu ulei, apoi adaugi carnea si bulionul, cind vezi ca s-au tras un pic adaugi orezul, mesteci sa nu se prinda, la nevoie poti adauga 2-3 linguri de apa, apoi condimentezi dupa gust cu delicatsau vegeta si piper; Frunzele le pregatesti daca sint prea mari le tai in doua daca sint potrivite le lasi, asta in baza dimensiunilor preferate de tine.In frunza pui compozitia de carne si incepi sa le rulezi. Le pui la fiert si cind crezi tu ca sint gata(le gusti sa vezi daca sint fierte), adaugi deasupra chimen care va da un gust foarte placut.Cind le scoti in farfurie pentru a le servi adaugi peste ele smantana. Pofta sa ai.

| maduts a răspuns:

Sarmale in foi de varza acra


Ingrediente:
1 kg carne tocata de porc ( sau porc si vita-cantitati egale )
110 grame orez
3 frunze de dafin
2 cepe uscate (marime medie)
doua linguri de untura de porc
bulion/pasta de tomate 100 grame
varza acra
piper
sare(o lingura)




Preparare:
Se alege carne mai grasa de porc (pulpa, costita, ceafa) si se trece o data prin masina de tocat. Alta varianta este sa se toace atat carne de porc cat si carne de vita, in cantitati egale. Carnea tocata se amesteca cu orezul curatat si spalat in cateva ape, ceapa taiata cubulete foarte mici, piperul, sarea, frunzele de dafin taiate marunt si 100 ml de apa. E foarte important adaosul de apa in umplutura.

Foile de varza se taie selectandu-se bucatile in care carnea poate sa fie impachetata cu usurinta. In mana stanga se pune foaia de varza, aproape de incheietura mainii se aseaza putina carne si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Mana stanga se strange caus pentru a nu lasa sa se desfaca tubul de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior si astfel se formeaza sarmaua.

Sarmalele se fierb in recipiente mari tapetate cu foi de varza, in care se dispun concentric, in straturi succesive in forma de melc. Peste ultimul strat de sarmale se pun apa (in asa fel incat sa acopere sarmalele), pasta de tomate si doua linguri de untura. Dupa ce au dat in primul clocot, sarmalele sunt lasate sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

Optional, dupa ce au fiert doua ore pe aragaz, sarmalele se pot lasa inca 20 minute la cuptorul preincalzit la 180 grade.

| Alleee18 a răspuns:

Buna draguta. din cate am vazut eu la buni a mea iei o fruna de varza sau vita de vie, pui putina chestie din aia...umplutura sau cum se cheama, indoi marginile laterale apoi rasucesti.nu stiu exact dar sper sa te ajute.

| icegirl96 a răspuns:

Ingrediente

300 g carne de porc
300 g carne de vita
100 g orez
200 g costita afumata de porc
100 g ulei de floarea soarelui sau untura
2 capatani de varza murata
boabe de piper negru
cimbru
2 linguri bulion
2 -3 frunze de dafin
sare si piper dupa gust
Se da carnea prin masina de tocat (sita mijlocie), se amesteca cu orezul spalat cu apa rece, cu sare, piper, cimbru;

Separat, se aleg foile de varza (fara rupturi), se spala si se taie in bucati potrivite;

Separat se toaca subtire, frunzele de varza ramase;

Din compozitia de carne pregatita se fac sarmalele. Se ia foaia de varza, in mijlocul ei se pune putin din compozitia de carne (de marimea unei nuci), se impacheteaza in forma de sul, iar capetele sulului se introduc cu degetul inauntru, obtinindu-se forma de sarma;

Se pune pe fundul unei cratite ulei, o parte din varza tocata si o parte din costita taiata feliute;

Peste ele se pun pe margine, de jur imprejur sarmalele, intre straturi se pun feliute de costita, frunze de cimbru si boabe de piper, iar pe deasupra un strat de varza tocata si feliute de costita;

Pe deasupra se pune restul de piper, cimbru, foile de dafin si se acopera cu apa amestecata cu bulion;

Se lasa la fiert la foc mai intai mare pana fierbe apa si apoi mic, sub capac pana fierbe orezul cca 1 ora, apa scazand la jumatate;

Se pune apoi la cuptor, la foc potrivit, pana scade apa si se rumenesc sarmalele cam inca 30-60 minute. Daca sarmalele nu au fiert, se mai adauga apa fierbinte.
Sau te poti uita aici http://www.gustos.ro/......torel.html
http://www.eculinar.ro/Sarmale_in_foi_de_varza_acra_cu_carne-197.aspx
http://gospodini.blogspot.com/......fumat.html
http://delly.garbo.ro/articol/Mancare-sanatoasa/3743/Retete-de-sarmale.html
http://www.pofta-mare.ro/retete_culinare_sarmale_varza.php
http://www.retete-mancare.ro/retete-culinare-Sarmale-e0.html
http://www.retete-gustoase.ro/retete-sarmale
http://www.info-ghid.com/......cra-s.html
Sper ca te-am ajutat! Si pofta buna!;);))

| gabriela09_6695 a răspuns:

Varza, carne, ceapa, orez, piper, delicat si oua se amesteca si se impacheteaza in foaia de varza acra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pui intr-un bol carne tocata de porc si carne de curcan sare dupa gust piper condimente pentru sarmale si orez, bulion apoi amesteci si infasori in foi de varza sau in fo de vi ta.

Întrebări similare