Vrei sa-l faci intreg? Atunci e ceva mai complicat. Cu 12-18 ore inainte de a-l pune la cuptor unge-l cu unt topit amestecat cu un paharel de rom, sare si condimente potrivite (rozmarinul este excelent pentru curcan). Apoi pune-l in frigider in tava, acoperit cu o punga. In ziua in care il gatesti, pune-l in cuptor cam cu 6 ore inainte de ora la care vrei sa-l servesti, pune in tava doua cani de apa, o cana de vin alb mai dulce si cateva cuburi de unt. lasa focul moale, aproape de minim si cam din 20 in 20 de minute deschide cuptorul si pune cu lingura zeama peste curcan. Dupa aproximativ doua ore intoarce-l, mai lasa-l o ora la foc moale, turnand zeama peste el tot din 20 in 20 de minute. Dupa trecerea celor 3 ore, intoarce-l din nou in pozitia initiala, mai adauga apa, sareaza daca mai este nevoie si da focul un pic mai tare (cam la jumatatea maximului). Cam din 15 in 15 minute curcanul trebuie umezit cu zeama din tava, iar la fiecare ora trebuie intors. In principiu, in 6 ore trebuie sa se faca si sa fie foarte fraged. Ai grija sa nu scada niciodata zeama prea mult si sa nu se usuce in partea de sus, fiindca dupa aceea nu se va mai patrunde bine
Bună!
Vezi câteva reţete la linkul :
http://simplufeminin.com/site/node/123
http://www.apettisant.com/2012/09/curcan-marinat-la-cuptor.html
http://www.culinar.ro/......la-cuptor/
http://www.picant.net/curcan-marinat-si-umplut-la-cuptor.html
http://culinar.bzi.ro/cum-se-pregateste-carnea-de-curcan-video-5798
Toate cele bune.