Buna seara!
TORT DE CIOCOLATA
Pentru blat:
- 350 g. ciocolata amaruie/lapte, rupta bucati
- 2 oua intregi
- 8 oua separate
- 350 g. zahar
- 200 g. migdale macinate
Pentru crema:
- 200 g. ciocolata alba, rupta bucati
- 200 g. unt nesarat
- 6 linguri frisca lichida
- 50 ml. lichior "Grand Marnier" (puteti inlocui cu rom alb sau coniac)
Pentru glazura:
- 200 g. ciocolata cu lapte, rupta bucati
- 250 g. unt nesarat
- 2 linguri de zahar pudra
Pentru fasia de ciocolata:
- 200 g. ciocolata amaruie/lapte
- hartie pentru copt
Mod de preparare:
Ingrediente blat:Tapetati cu hartie de copt (pergament), pusa in trei straturi, baza si laturile unei forme rotunde, detasabile cu diametrul de 23 cm.Preincalziti cuptorul la semnul 3/170 grade C.
Topiti ciocolata amaruie/lapte pe baie de aburi; lasati-o sa se raceasca.Frecati cele 2 oua intregi cu cele 8 galbenusuri si cu zaharul pana ce amestecul devine vascos si spumos.Tocati migdalele la robotul de bucatarie.Incorporati-le apoi impreuna cu ciocolata racita in amestecul de oua.Bateti albusurile spuma.Incorporati 1/4 din cantitate in amestecul de oua si ciocolata; apoi, cu miscari usoare, incorporati toata cantitatea de albusuri.Asezati un vas rezistent, plin cu apa, in cuptor, pe nivelul inferior. Turnati compozitia de blat in forma pregatita.Acoperiti-o apoi cu hartie pergament pusa in trei straturi si dati la cuptor timp de 1 ora si 45 de minute.Lasati blatul sa se raceasca complet pe un gratar metalic
Ingrediente crema:
Pentru a prepara crema, puneti ciocolata alba si frisca intr-un vas la bain-marie.Amestecati pana cand ciocolata se topeste apoi o luati de pe foc si adaugati alcoolul.Frecati spuma untul, apoi incorporati in el ciocolata topita si racita.
Tineti crema cateva minute la frigider.
Glazura si ornarea -mod de preparare
Taiati blatul in doua.Intoarceti stratul de deasupra si ungeti-l cu crema. Asezati deasupra celalalt strat si dati la rece.Pentru glazura, frecati untul spuma cu zaharul pudra pana cand se topeste zaharul.Adaugati ciocolata topita la bain-marie.Lasati la frigider pentru cca. 30 de minute. Ungeti tortul pe deasupra si dati la congelator.Pentru a pregati fasia de ciocolata, taiati o bucata de pergament de 70/25 cm. si pliati-o in doua, pe lungime. Topiti ciocolata amaruie/lapte la bain-marie si cand incepe sa se ingroase turnati-o pe hartie si intindeti-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata, avand grija sa lasati o margine neregulata.Inveliti fasia in jurul tortului, fixati-o cu scotch si dati la congelator pana cand ciocolata se intareste (minim 20 de minute). Desprindeti hartia cu mare grija.
La superlativ!
Trebuie sa-l incercati!
Ai nevoie de:fulgi de orez(cunoscuti Rice Crispies)si de ciocolata de menaj 450g(gasesti si ciocolata dietetica) si cupe de hartie pentru prajituri.
Mod de preparare:1.ciocloata,o pui in craticioara la foc mic sa se topeasca.
2. Cerealele se toarna intr-un bol mai mare si se amesteca apoi cu ciocolata topita.
3.Amestecul obtinut se toarna in cupe de hartie si se pun la rece, la frigider pentru jumatate de ora.Ai desertul perfect. Daca afara este frig poti servi pe langa prajiturele ceai sau o cana de cacao, daca este frig poti prepara singura o limonda din lamai, apa plata si miere sau zahar, la care adaugi cuburi de gheata.Bafta si pofta buna! Funda? pls
Http://www.petitchef.ro/......id-1487933
http://www.teoskitchen.ro/2008/01/negresa.html
http://www.petitchef.ro/retete/desert/tort-de-ciocolata-fid-560257
Iar daca mai vrei, poti cauta pe site-ul acesta: http://www.petitchef.ro.Sper ca te-am ajutat:)
Maria_Cristina_1999_fAD0 întreabă:
LisaJulie întreabă: