Buna Onutza in primul rand tin sa te felicit pentru faptul ca vrei sa tii post, dar trebuie sa ai un aspect in vedere, a tine post nu inseamna doar sa te abtii de la mancare, dulciuri, si toate cele, problema e ca trebuie sa inveti sa fii mai bun, iertator, nu barfitor, ati cere iertare parintilor, si a te ruga seara pentru iertarea pacatelor tale, si app untul nu e de post[-x exista o multitudine de feluri in ati prepara hrana de post de exemplu: pilaf cu ciuperci, sarmalute de post, piureuri, salata de cartofi cu masline, cartofi fierti, dovlecei facuti pane dar fara ou, salata de rosii, deci poti mai ales ca postul tine 9 zile si sambata si duminica se mananca peste, deci daca vrei... poti iti doresc mult mult succes si totodata sa te marturisesti pentru a primi sfanta inpartasanie o zi buna
Anutza 135, e pacat sa faci mucinici in cursul anului, mucinici se fac si se dau in data de 9 martie, deci...gandeste-te daca e bine sa faca reteta ta sau nu. parerea mea
Onutza! Untul nu este de post! Aşa că nu ai ţinut nici un post în ziua in care ai mancat cu unt!
Ciuperci la gratar sau pane in tigaie, ardei umpluti cu orez amestecat cu soia, pilaf, masline, mancare de cartofi, supa de rosii, covrigi
Tocană de cartofi, varză călită, ciorbă de varză, diverse dulciuri de post(clătite de post, negresă de post)
E adevarat sa stii ca postul este si pentru suflet nu numai pentru trup, in legatura cu intrebarea ta mai poti manca, pastai(teci) fierte simple sau in salata, linte, tofu dar nu uita de fructe si legume... nu recomand pate-ul de post decat daca il faci tu in casa din linte, soia, masline, ciuperci
Postul este infranarea de toate mancarurile de dulce, sau, la caz de boala, numai de unele, de asemenea si de bauturi si de toate cele lumesti si de toate poftele cele rele.Dar trebuie sa postim nu numai cu trupul, ci si cu sufletul.Deci nu trebuie sa te retregi numai de la mancare mai sunt multe altele, eu fiind vegetariana pot supune ca tin de mai bine de 2 ani post dar si daca gandesc rau depre cineva nu se mai numeste post, oricum bafta la postit si nu te infometa sa nu-ti fie rau.
A sa-ti mai zic ceva:
Si cand faci bine,tot post se cheama. postul este o perioada de jerfa personala,in care mancarea isi are rolul ei.dar nu ce intra in gura spurca pe om, ci ce iese din gura spurca pe om, fiindca iese din inima.adica vorba proasta,jignitoare,blasfemiatoare, barfitoare, si mincinoasa.
Stiu eu ceva care e de post mucenici moldovenesti iti dau reteta.
Ingrediente:
700g faina
50g margarina
2 linguri ulei
100g zahar
50g drojdie
300ml apa
coaja de lamaie rasa
zahar vanilat
miere de albine
nuci macinate
sirop facut din apa cu zahar si esente
Preparare:
dizolvam drojdia in 1/2 cana de apa(calda) adaugam o lingurita zahar, 2 linguri faina si lasam sa creasca 10 minute.Topim margarina cu uleiul,fierbem o cana de apa cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.Le lasam sa se raceasca. Dupa ce a dospit drojdia o turnam peste faina si incepem sa framantam, adaugand pe rand siropul cu zahar si margarina topita.Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini apoi il lasam sa creasca. Dupa ce a crescut il impartim in 12 parti, facem din fiecare bucata un sul si ii dam forma de 8. Ii asezam intr-o tava unsa cu ulei, ii mai lasam 20 min sa creasca apoi ii dam la cuptor timp de 30 min. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca (ii putem trece prin sirop)ii ungem cu miere de albine si ii trecem prin nuca prajita si macinata.
Ingrediente:
700g faina
50g margarina
2 linguri ulei
100g zahar
50g drojdie
300ml apa
coaja de lamaie rasa
zahar vanilat
miere de albine
nuci macinate
sirop facut din apa cu zahar si esente
Preparare:
dizolvam drojdia in 1/2 cana de apa(calda) adaugam o lingurita zahar, 2 linguri faina si lasam sa creasca 10 minute.Topim margarina cu uleiul,fierbem o cana de apa cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie.Le lasam sa se raceasca. Dupa ce a dospit drojdia o turnam peste faina si incepem sa framantam, adaugand pe rand siropul cu zahar si margarina topita.Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini apoi il lasam sa creasca. Dupa ce a crescut il impartim in 12 parti, facem din fiecare bucata un sul si ii dam forma de 8. Ii asezam intr-o tava unsa cu ulei, ii mai lasam 20 min sa creasca apoi ii dam la cuptor timp de 30 min. Dupa ce s-au copt ii lasam sa se raceasca (ii putem trece prin sirop)ii ungem cu miere de albine si ii trecem prin nuca prajita si macinata.
Untul nu este de postai gresit, asa ca mai bine mananci si restul de ce poftesti, e pacat sa tii post dar sa poftesti
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: