| Calli a întrebat:

as dori o reteta de bezele.Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Smile94 a răspuns:

Ingrediente:
4 albusuri proaspete
1 pahar zahar pudra sau zahar tos
marunt


Mod de preparare:
Se bat cu telul albusurile pina formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batind mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava de tabla sau se mai pot aseza cu un cornet de hirtie, dindu-le diferite forme.

Se coc la foc potrivit. Bezelele trebuie sa se usuce bine si de aceea se tin in cuptorul cald pina a doua zi. Prajiturile scoase de pe hirtie trebuie pastrate la loc uscat.

4 răspunsuri:
| gki1980 a răspuns:

Reteta clasica pentru bezea
Rezulta 12 bezele mici sau o foaie rotunda, cu diametrul de aprox. 20 cm

4 albusuri, la temperatura camerei
225 g zahar tos
un praf de sare
un praf de vanilie

1 Puneti albusurile intr-un bol mare si incepeti sa le bateti, din ce in ce mai repede, cu telul. Continuati sa bateti pana cand spuma se intareste.
2 Adaugati un praf de sare, un praf de vanilie si cate 2 linguri de zahar, "in ploaie", continuand sa bateti si sa amestecati complet, inainte de a adauga urmatoarea cantitate de zahar. La sfarsit, spuma este tare si lucioasa.

3 Tapetati o tava de copt cu hartie pergament. Daca doriti sa faceti bezele mici, desenati cu creionul cercuri de marimea dorita si intoarceti hartia pe dos. Turnati spuma intr-un cornet si formati cerculete.
CUM VA PLACE...

Pentru a obtine o bezea crocanta, preincalziti cuptorul la semnul 1/110 grd.C, asezati tava pe nivelul din mijloc si lasati-o la cuptor timp de 2 ore. Opriti focul si lasati bezeaua sa se raceasca in cuptor, timp de cateva ore.
Pentru a obtine bezele lipicioase, dati-le la cuptor, la semnul 4/180 grd.C, timp de 45 minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor, puneti-le in frigider sau intr-un loc racoros.
SECRETUL UNEI BEZELE REUSITE

Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.
Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.
Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.
Folositi numai oua proaspete si de buna calitate - albusurile de la ouale vechi sunt apoase si nu fac prea multa spuma.

| Ralu_6718 a răspuns:

Http://www.retete-gustoase.ro/......ete-bezele Aici ai din ce alege! Sper ca te-am ajutat.

| missmine a răspuns:

Ingrediente:

3 albusuri, 1 dl (88 g) zahar


Mod de preparare:

Albusurile se pun intr-un castron foarte curat (fara pic de grasime). Se adauga circa 1/3 din cantitatea de zahar si se bate cu telul pana se face spuma tare. Se amesteca restul de zahar, usor. Se fac gramajoare cu lingurita sau cornetul pe tava unsa sau pe hirtie pergament. Se coc la 125 grade C, timp de 45 minute.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/bezele-simple.html funda te rog?