| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

Buna as dori sa stiu ce trebuie sa pui in must ca sa nu fermenteze la mama ii place mustul

5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Se pune conservant sau aspirina. La noi ( eu stau in vestul tarii) este un conservant special pentru must, unguresc.

| sonya a răspuns:

Buna,

De ce sa strici mustul si sa pui tot felul de prostii (aspirine, conservanti), cand exista alte metode mai naturalehappy

Mi-a spus si mie cineva ca mustul sa il pun la congelator. Asa am si facut, am pus in sticle de jumatate de litru si l-am bagat la congelator. Dupa 2-3 saptamani am scos o sticla si era foarte bun, dulce ca la inceput.

Asa ca, nu te chinui cu nimic din comert. Baga-l la congelator si scoate-l cand vrei. Tine cont ca daca l-ai scos trebuie sa il si bei, nu il mai congelezi la loc.

Pa, pa.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Eu am fost la un magazin care comercializeaza produse pentru vinificatie si am explicat ceea ce doresc, adica ceva de pus in must sa ramana dulce si mi-a fost recomandat Sorbat de potasiu.
Am cumparat si am fost multumita.
Exact asa poti proceda si tu adresandu-te unui magazin specializat.
O zi bunahappy

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Aspirina oprește procesul de fermentație.
Pa, pa.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

In primul rand pui mustul la foc si cand apar bulele si dispare complet spuma care se formeaza, il lasi sa se raceasca, atat cat poti tine degetul in el.Atunci pui conservant in functie de cantitatea pe care o ai si-l pui in sticle de sticla-in nici un caz in plastic.