| totata a întrebat:

As dori si eu daca stie cineva cum se face nectarul de portocale? Am cautat peste tot dar nu am gasit...Va rog daca stiti cumva o reteta sau catvea informatii...Astept raspunsurile voastre.

Răspuns Câştigător
| machupicchu a răspuns:

Nectarul in general are 2 moduri de preparare, in stare proaspata sau fiert(pulpa fructului fiind facuta piure). Incearca astfel:la 1 kg de portocale curatate(fara coaja si fara stratul subtire care acopera feliutele portocalei)- numai pulpa- iti trebuie 1 kg zahar si apa. Prepari asa : mixezi fructele f.bine; Fierbi apa cu zaharul cca. 10-15 minute si torni peste fructele mixate. Gata. Optiuni: Cantitatea de apa depinde de cat de dens vrei sa fie nectarul, eu pun 500 ml. Zaharul se pune in functie de gust, eu pun doar 500 gr.(la grefe pun 1 kg). Pentru a fi mai dens nectarul mai pun si 2-3-4 banane, care-i schimba si aroma. Se pastreaza la frigider... Pentru iarna se toarna in borcane cu capac metalic si se fierb astfel: Pe fundul unei oale mari se pun sipcute de lemn (1-2 cm grosime si egale)la distanta de aproximativ 5-6 cm(daca nu pui aceste sipcute, se sparg borcanele), peste care se pun borcanele cu capac. Se toarna apa calduta peste borcane numai pana la baza capacelor borcanelor(sa nu le acoperi). Se lasa 15 min cu capacul peste oala, pentru a se uniformiza temperatura(sa nu se sparga borcanele), apoi se pune pe foc(potrivit spre mare) si se fierbe pana cand da in clocot. Cand a dat in clocot se acopera borcanele cu apa tot colcotita si se fierbe in continuare timp de 60 minute din acel moment. Dupa ce le fierbi 60 minute, dai oala jos de pe foc si lasi sa se raceasca, borcanele le scoti dupa ce s-a racit apa total (Tot ce se prepara astfel poate fi consumat in timp de 2 ani)Aceasta metoda de firbere se poate folosi pentru conserve de orice fel...numai timpul de fierbere difera... spor la munca si... sa ai pofta... buna!

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bunabig grin.Sunt Marina din cls a IV-a.Mama mea mi-a facut nectar si a iesit delicios eram racita si ma simnteam groaznic. Dar am baut nectarsi m am simtit mult mai binelaughingbig grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da sunt multumita de acest raspuns am facut nectar prin robod si a iesit delicios