Ai nevoie de: 500 g faina, 20 g drojdie de bere, un praf de sare, apa cat cuprinde pentru a iesi un aluat moale
100 ml ulei, 100 g zahar, 3 pliculete zahar vanilat.
Coaja rasa de lamaie sau portocala.
Pentru prajit
ulei.
Se pudreaza cu zahar pudra.
Mod de preparare:
Se amesteca ingredientele pana se formeaza o coca moale sa se poata lua cu lingura.Se lasa cca o ora la crescut.
Se ia cu lingura si se adauga in uleiul incins.Se prajesc pe ambele parti.Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu zahar.
Se poate framanta o coca mai tare, care dupa ce a crescut se intinde foaie si se taie rondele cu un pahar.Se lasa aceste rondele sa mai creasca aprox. jumatate de ora, apoi le prajim in ulei incins.
Sper ca te-am ajutat! :*
Ingrediente
2 oua, 1 lingura margarina, 1 cana lapte, 1 pahar zahar, 1 cubulet drojdie, 2 linguri ulei, sare, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, faina, zahar pudra.
Mod de preparare
Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul. Se adauga faina, drojdia, laptele, coaja rasa de lamaie, sare si putin ulei. Se lasa aluatul la crescut 1-2 ore, apoi se intinde o foaie de 1 cm din care se taie gogosile cu un pahar. Se lasa la crescut inca 10 minute, apoi se prajesc in ulei incins.
Mod de servire
Se tavalesc prin zahar pudra inainte de servire.
400 gr faina;
500 ml apa;
100 gr zahar;
50 gr miere de albine;
1 lingurita bicarbonat;
50 gr nuca sau alune macinate;
sare;
ulei.
Sper ca te-am ajutat :*
Ingrediente pentru Gogosele rapide
200 gr iaurt;
1 ou;
3 linguri zahar;
1 pliculet zahar vanilat;
1 lingurita praf copt;
150 gr faina.
Portii: aprox. 30 bucati
Preparare
Oul se bate cu un tel si apoi se amesteca iaurtul.
Se adauga zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Se amesteca pentru 1 minut.
La sfarsit incorporam faina, toata o data, nu se vor face cocoloase. Amestecam bine.
Intre timp puneti la incins mult ulei intr-o tigaie. Cu o lingurita luati din aluat si cu degetul impingeti-l in uleiul incins. Prajiti pana se rumenesc pe ambele parti. Mare atentie sa nu le ardeti, se prajesc foarte repede!
Se scot pe servetel sa se absoarba grasimea din ele si se servesc pudrate cu zahar si dulceata. Cel mai bine merg cu o dulceata acrisoara, cea de macese e preferata mea.
LadyInBlack întreabă:
Gentiana întreabă: