Salut! Alege de pe Gustos.ro retete usoare si rapide pentru o inghetata delicioasa: http://www.gustos.ro/retete-culinare/cautare?ex=inghetata&cat=
Salut! Vrei retete usoare si rapide? Nicio problema! Uite, eu stiu 2. Sper ca macar una o vei face. Sper sa-ti foloseasca:
1.Inghetata de lamaie:
1\2 l apa, 300 g zahar, coaja de la 1 lamaie, zeama de la 3 lamai mijlocii
Se pun intr-o tingirie apa cu zaharul.Cand zaharul s-a topit, se impinge tingirea pe foc iute.Se lasa sa fiarba 2 minute.Se pune coaja de la o lamaie, se acopera, se da la o parte si se lasa astfel 1\2 ora. Se adauga zeama de la 3 lamai mijlocii, se strecoara printr-un tifon, se toarna in forma si se ingheata.
2.Inghetata de fructe cu lapte.
1 pahar zahar pudra, 1 pahar zeama de fructe, 3\4 pahar de lapte crud.
Se freaca bine zaharul cu zeama de fructe limpezita.Cand zaharul s-a topit complet, se adauga incet lapatela nefiert. Se mai freaca, se toarna in forma si se ingheata.
Sper sa iti fie de ajutor! Mult noroc! Pa!
Ingrediente:
- sase galbenusuri
- zahar 300 gr.
- un litru de lapte
- ciocolata 100 gr.
- vanilie
Modul de preparare:
Fierbeti laptele si vanilia, acoperiti oala si luati-o de pe foc. Separat, frecati galbenusurile si zaharul, adaugati ciocolata muiata cu o lingura de apa calduta si continuati sa frecati in acelasi sens. Apoi adaugati lapte, putin cate putin. Fara sa va opriti din a amesteca, puneti oala iar pe foc pana incepe sa fiarba. Cand incepe putin sa se umfle e timpul sa o luati de pe foc. O lasati putin sa se raceasca dupa care o bagati la frigider.
Ingrediente:
- patru galbenusuri
- lapte 250ml
- frisca 250g
- zahar 150g
- vanilie
Modul de preparare:
Frecati galbenusurile cu zaharul, turnati putin cate putin laptele clocotit cu vanilia, amestecind bine. Dupa ce ati turnat tot laptele iar compozitia s-a racit, adaugati frisca batuta. Turnati compozitia in forma dorita si bagati-o la congelator pentru cateva ore. Inainte de servire puteti sa ornati inghetata cu frisca.
Ideal ar fi, ca o data la 15 mi sa scoti afara inghetata si sa te chinui sa o amesteci foarte bine.
Iti trebuie :
150 gr zahar
2 linguri cu virf faina
2 linguri cacao
250 gr apa
4 oua
4 linguri de zahar
Mod de preparare:
Zaharul (150gr), faina, cacao si apa se amesteca pe foc pina se face ca o ciulama, apoi se pune la rece.
Intre timp se bat albusurile spuma cu 4 linguri de zahar.
Se amesteca galbenusurile in compozitia cu cacao, apoi se adauga albusurile si se incorporeaza usor.
Se pune la rece in castronase sau pahare, dupa preferinta. Se lasa citeva ore la congelator
Cred ca o voi face...
Esti sigur ca aceasta reteta va iesi? ai facut-o si tu?
Dar galbenusurile cum le fac? frecate cu zahar? le pun asa crude in compozitia aia(zahar, faina.cacao,apa)?
FataAmintirilor întreabă: