Cel mai bine se topeste ciocolata in aburi(bain marie).Iti trebuie doua vase:unul mai mare,in care vei pune apa la incalzit,si unul mai mic, pe care il vei pune deasupra celuilalt, in care vei pune bucatelele de ciocolata.Vasul cu ciocolata il vei pune deasupra celuilalt,dar ai grija sa nu-l pui in apa,ciocolata trebuie sa se topeasca in aburul produs de apa care fierbe,dca nu se va transforma in serbet. Daca vrei sa folosesti ciocolata pentru ornat, ca sa fie lucioasa, adauga putin ulei in ea.
Sper ca te-am ajutat!
Ciocolata pentru eclere trebuie sa fie topita NEAPARAT la aburi. Si iti recomand sa faci si cu vanilie. Ies mai bune decat cele cu ciocolata. Numai sa ai grija sa folosesti unt care sa nu fie sarat. Succes.
In Bain Marie. Pui o cratita mai mare cu apa pe aragaz si in ea o cratita mai mica, in care vei pune ciocolata rupta in bucatele. Si de la apa calda se va topi. Dar eu ii recomand finetti. Pui un ibric pe foc cu apa si pui borcanul de finetti in el pana devine lichid.
O pui intr-o oala pe aragaz cu putin ulei si lapte si amesteci sa nu se prindasucces!
Pai o pui intr-o cratita la foc si o lasi sa se topeasca cat vrei tuh
cred ca asa. apoi o pui repede pe eclere sa nu se intareasca
Un raspuns mai simplu.baga la microunde un castron in care ai pus ciocolata si putin unt nesarat timp de un minut maxim doua si nu te mai complici la bain marie