Prajitura de gris se poate face si la cuptorul cu micro amesteci gris cu ou zahar si putina scortisoara si o dai la copt.
Incearca pe asta.
Ingrediente
2 cesti mari de faina alba
2 lingurite si jumatate bicarbonate alimentar
1 lingurita praf de copt
o jumatate de lingurita sare
1 lingura mare seminte de mac
6 linguri mari ulei
1 ceasca zahar brun
3 linguri zeama de lamaie plus coaja de lamaie
1 ceasca iaurt gras
2 oua
1 lingura esenta de migdale
MOD DE PREPARARE
Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul alimentar si sarea, apoi se pun toate peste zahar si semintele de mac.
Intr-un castron mare se amesteca pana la omogenizare cele 2 oua, iaurtul, uleiul, zeama si coaja de lamaie, esenta de migdale.
Se pune amestecul peste faina, apoi se pune in forme speciale de briose.
Se dau acestea la cuptor 25 de minute pana capata o nuanta aramie pe margini.
Succes
Incearca asta:
Ingrediente
2 cesti mari de faina alba
2 lingurite si jumatate bicarbonate alimentar
1 lingurita praf de copt
O jumatate de lingurita sare
1 lingura mare seminte de mac
6 linguri mari ulei
1 ceasca zahar brun
3 linguri zeama de lamaie plus coaja de lamaie
1 ceasca iaurt gras
2 oua
1 lingura esenta de migdale
MOD DE PREPARARE
Se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul alimentar si sarea, apoi se pun toate peste zahar si semintele de mac.
Intr-un castron mare se amesteca pana la omogenizare cele 2 oua, iaurtul, uleiul, zeama si coaja de lamaie, esenta de migdale.
Se pune amestecul peste faina, apoi se pune in forme speciale de briose.
Se dau acestea la cuptor 25 de minute pana capata o nuanta aramie pe margini.
Fursecuri...
Prima mea reteta...
1pachet margarina
2 linguri apa
4 linguri otet
350 sau 400 g faina
Se amesteca toate pana la obtinerea unui aluat potrivit de moale.
Asta este aluatul de baza
Pentru fursecuri ii adaugi 6 linguri zahar pudra, coaja de lamaie si vreo esenta.Se incorporeaza in aluat toate si apoi se lasa la frigider cateva ore ...sau chiar de pe o zi pe alta.
Se va intinde foaia cam de 1 cm grosime si se vor taia diverse forme sau doar cu un paharel.Se coc si se pudreaza cu zahar vanilinat calde fiind. Cu cat sunt pastrate mai mult cu atat devin mai fragede,
Un mare efect...secret.Poti sa faci din acelasi aluat SARATELE.In loc de zahar adaugi sare si seminte de mac, chimen...
Usor si de efect.Merita sa o incerci!