| YOUdriveMEcrazy a întrebat:

Buna as vrea si eu reteta de la profiterol happy Funda si vot!

Răspuns Câştigător
| Mecoooo a răspuns:

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
Coji
100ml ulei
200ml apa
200 gr faina
4 oua
sare
crema de vanilie
650 ml lapte
3 oua
225 gr zahar
125 gr faina
50 gr margarina
sare
vanilina
sos de ciocolata
150gr zahar
100ml lapte
3 LG cacao
50 gr margarina
esenta de rom
400 gr inghetata
400 ml frisca


Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza.Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare.Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa.Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.
Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)
Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin.Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea
Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaza 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti). Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata. sper ca te-am ajutat! funda

12 răspunsuri:
| zUzUkidoO a răspuns:

Ingrediente:

Coji:
100ml ulei
200ml apa
200 gr faina
4 oua
sare

Crema de vanilie:
650 ml lapte
3 oua
225 gr zahar
125 gr faina
50 gr margarina
sare
vanilina

Sos de ciocolata:
150gr zahar
100ml lapte
3 LG cacao
50 gr margarina
esenta de rom

400 gr inghetata
400 ml frisca

Preparare:

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea iar cand da in clocot se adauga faina in bloc amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica. Gogoselele trebuie sa fie poroase pe interior.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilina si margarina care in prealabil a fost alifiata.

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit sau dui spargand usor coaja cu spritul(nu trebuie taiate cu cutitul)

Sosul se obtine fierband toate ingredientele de mai sus pana ce se ingroasa putin. Se foloseste rece aromat cu esenta de rom(sau nu).

Asamblarea:
Se face pe farfurie cu posul 3 aveline de frisca pe care se aseaja 3 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 3 globuri mici de inghetata(de care doriti). Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata
Pofta buna`!

| alinaiiiioana a răspuns:

Ingrediente:
GOGOSELE:
- 250ml de apa
- 150g faina
- 100ml ulei
- 4 oua
- un varf de cutit de sare
1 plic creme instant pentru prajituri
Înghetata de caramel

80 g zahar
100 ml lapte
300 ml smîntîna de frisca
6 patratele/dreptunghiulete-ciocolata de lapte
1 lingura de zahar pudra
pentru decor:

100 ml frisca
caramel/ciocolata topita.
Mod de preparareGOGOSELE:Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).
Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!
Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic si se umplu gogoselele dupa ce le taiem cate un capacel.

INGHETATA:SURSA


Se pune zaharul la caramelizat(cînd este topit si are o culoare bruna).se ia vasul de pe foc, si se stinge caramelul cu lapte(folositi o oala încapatoare.la stins se umfla.Se pune vasul inapoi pe foc slab de tot, si se amesteca, pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.Se lasa la racit/complet/între timp,"tocam" ciocolata.cubulete/bucatele
Se bate frisca cu lingura de zahar pudra, apoi se amesteca cu caramelul.augam bucatelele de ciocolata.amestecam,si dam la congelator cateva ore.

In cupe se pun 2-3 gogosele umplute cu crema, peste globuri de inghetata dupa preferinta si la sfarsit ornam cu frisca, caramel/ciocolata topita si dam la frigider.

funda?

| Maddieeee a răspuns:

Ingrediente

* 12 bigne-uri cumparate de la supermarket
* 1 cutie crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
* 200 frisca lichida
* inghetata ( de data aceasta am avut alba, fior di latte)
* sos de ciocolata


Mod de preparare

se prepara crema la rece, cu lapte de la frigider, conform instructiunilor.( se poate folosi orice tip de crema doriti). eu am luat cu preparare la rece ca sa fie mai rapida.

frisca se bate bine. fiindca am avut inghetata alba, m-am gandit ca n-o sa dea bine sa fie cam totul alb, asa ca am luat frisca si am impartit-o in doua boluri. intr-unul am adaugat o LG de dulceata rosie ( eu am avut de coacaze rosii) si in celalalt am pus un kiwi zdrobit fff bine. le-am mai mixat putin sa se omogenizeze si mi-a rezultat un bol de frisca roz si unu spre verde...credeam ca o sa fie chiar verde, dar m-am inselat... oricum a fost improvizatie de moment.

sosul de ciocolata l-am facut dintr-o ciocolata topita cu 50 g margarina ( eu nu pun unt la sos de ciocolata ) si un paharel de lapte. dupa ce s-a racit s-a intarit destul de mult, asa ca am mai adaugat lapte cat sa se subtieze suficient pentru a se prezenta ca un sos.

asamblarea am facut-o asa: in bol a pus intai frisca verzuie, apoi cate trei bigne-uri, apoi inghetata repartizata frumos peste bigne-uri si paoi frisca roz. deasupra sosul de ciocolata.

FundaA?puppy dog eyes3

| Vladu_6005 a răspuns:

Am eu una. cum o face mama mea. Este foarte gustoasa... Tio voi scrie:
Pentru aluat iti trebuie:
250 ml lapte
125 g unt
1 lingura zahar
5 oua medii sau 6 oua mici
unt pentru uns tava
200 g faina
sare
Pentru umplutura iti trebuie:
30 g smantana pentru frisca, pastrata la rece
1 pachet zahar vani lat
2 plicuri zahar pudra
Pentru ornat iti trebuie:
100 g sirop de ciocolata
Pregatesti asa:
Intr-o craticioara mica, pui pe foc laptele, untul, zaharul si un praf de sare.
Dupa primele clocote, adaugi in bloc, faina cernuta, apoi iei cratita de pe foc si amesteci bine cu 1 lingura de lemn.
Cand aluatul devine omogen, il lasi la racit putin si incorporezi pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Lasi aluatul deoparte sa se odihneasca, iar cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Intre timp, bati bine frisca pana cand aceasta se intareste si nu se mai desprinde de pe tel.
Adaugi zaharul si zaharul vanilat si mai bati totul doar 2-3 minute.
Pui din nou la rece frisca batuta.
Iei din aluat cu lingurita si pui in gramajoare mici cat o maslina intr-o tava unsa cu putin unt.
Coci apoi gramajoarele in cuptorul bine incins, la foc iute, timp de 15-20 de minute.
In primele 15 minute nu trebuie sa deschizi usa cuptorului.
Gogoselele coapte si racite le tai pe orizontala si le umpli cu frisca.
Asezi gogoselele in forma de piramida, pe un platou si torni in fir subtire sirop de ciocolata.

| LoveInside a răspuns:

1 cutie cu inghetata cu nuca
250 ml frisca lichida

sosul:

5 linguri cu cacao
2 linguri cu miere
2 linguri cu zahar
4 linguri cu apa

buseuri:

250ml apa
100 gr.margarima
sare
4 oua
250 gr. faina

crema:

300ml lapte
1 plic crema de la dr. Oetker(vanilie)
1 lingura cu miere. BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina, cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase.Se da la rece.

Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:

cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert. Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.

Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.

Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.

Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.

SIROPUL:

am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua, le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.

FRISCA:

cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).

Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:

4 buseuri pline cu crema de vanilie, 3 linguri cu inghetata peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.

Pofta buna!

| Vladu_6005 a răspuns:

Uite aici una. care o face mama incepi asa!
Pentru aluat iti trebuie:
250 ml lapte
125 g unt
1 lingura zahar
5 oua medii sau 6 oua mici
unt pentru uns tava
200 g faina
sare
Pentru umplutura iti trebuie:
30 g smantana pentru frisca, pastrata la rece
1 pachet zahar vani lat
2 plicuri zahar pudra
Pentru ornat iti trebuie:
100 g sirop de ciocolata
Pregatesti asa:
Intr-o craticioara mica, pui pe foc laptele, untul, zaharul si un praf de sare.
Dupa primele clocote, adaugi in bloc, faina cernuta, apoi iei cratita de pe foc si amesteci bine cu 1 lingura de lemn.
Cand aluatul devine omogen, il lasi la racit putin si incorporezi pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Lasi aluatul deoparte sa se odihneasca, iar cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Intre timp, bati bine frisca pana cand aceasta se intareste si nu se mai desprinde de pe tel.
Adaugi zaharul si zaharul vanilat si mai bati totul doar 2-3 minute.
Pui din nou la rece frisca batuta.
Iei din aluat cu lingurita si pui in gramajoare mici cat o maslina intr-o tava unsa cu putin unt.
Coci apoi gramajoarele in cuptorul bine incins, la foc iute, timp de 15-20 de minute.
In primele 15 minute nu trebuie sa deschizi usa cuptorului.
Gogoselele coapte si racite le tai pe orizontala si le umpli cu frisca.
Asezi gogoselele in forma de piramida, pe un platou si torni in fir subtire sirop de ciocolata.

| LemonCandy a răspuns:

INGREDIENTE

1 cutie cu ighetata cu nuca
250 ml frisca lichida
sosul:
5 linguri cu cacao
2 linguri cu miere
2 linguri cu zahar
4 linguri cu apa
buseuri:
250ml apa
100 gr.margarima
sare
4 oua
250 gr. faina
crema:
300ml lapte
1 plic crema de la dr. Oetker(vanilie)
1 lingura cu miere

Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE

BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina, cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase.Se da la rece.
Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:
cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert. Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.
Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.
Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.
Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.
SIROPUL:
am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua, le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.
FRISCA:
cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).
Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:
4 buseuri pline cu crema de vanilie, 3 linguri cu inghetata peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.
Pofta buna!


Pentru aluat iti trebuie:
250 ml lapte
125 g unt
1 lingura zahar
5 oua medii sau 6 oua mici
unt pentru uns tava
200 g faina
sare
Pentru umplutura iti trebuie:
30 g smantana pentru frisca, pastrata la rece
1 pachet zahar vani lat
2 plicuri zahar pudra
Pentru ornat iti trebuie:
100 g sirop de ciocolata
Pregatesti asa:
Intr-o craticioara mica, pui pe foc laptele, untul, zaharul si un praf de sare.
Dupa primele clocote, adaugi in bloc, faina cernuta, apoi iei cratita de pe foc si amesteci bine cu 1 lingura de lemn.
Cand aluatul devine omogen, il lasi la racit putin si incorporezi pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
Lasi aluatul deoparte sa se odihneasca, iar cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Intre timp, bati bine frisca pana cand aceasta se intareste si nu se mai desprinde de pe tel.
Adaugi zaharul si zaharul vanilat si mai bati totul doar 2-3 minute.
Pui din nou la rece frisca batuta.
Iei din aluat cu lingurita si pui in gramajoare mici cat o maslina intr-o tava unsa cu putin unt.
Coci apoi gramajoarele in cuptorul bine incins, la foc iute, timp de 15-20 de minute.
In primele 15 minute nu trebuie sa deschizi usa cuptorului.
Gogoselele coapte si racite le tai pe orizontala si le umpli cu frisca.
Asezi gogoselele in forma de piramida, pe un platou si torni in fir subtire sirop de ciocolata.
Pofta buna!

Ti-am dat 2 retete. Sper sa iti fie de folos.
Funda?;;]

| ruzycciocolata a răspuns:

Buna.Aici sunt o gramada de retete de profiterol, sper sa te ajute.

| Zuzy244 a răspuns:

Ingrediente:
Pentru gogosele:100g unt, 200g fanina, 200ml apa, 4 oua, un praf de sare
Pentru crema de vanilie:650 ml lapte
3 oua
225 g zahar
125 g faina
50 g unt
1 zahar vanilat
Ptr crema de ciocolata:
150 g zahar
100 ml lapte
3 linguri cacao
50 g unt
200 ml frisca dulce
Mod de preparare:
Intr-un vas punem la fiert apa si untul cu un praf de sare. Cand fierbe se ia de pe foc si se adauga faina amestecand bine. Se mai pune 2 minute pe foc sa fiarba amestecand continuu, apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga pe rand cate un ou amestecand cu mixerul.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pun cu spritul sau cu o lingurita gogosele de dimensiunea unei nuci. Se coc 15 minute la 200 de grade, dupa care se reduce temperatura la 160 de grade si se mai coc 20 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema de vanilie se amesteca bine ouale cu zaharul, se adauga 125 ml lapte rece si faina. Restul laptelui se fierbe, apoi se adauga la crema si se fierbe in continuare pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga vanilia si untul si se mixeaza putin pana se incorporeaza.
Se taie gogoselele pe jumatate si cu ajutorul unui sprit sau cu o lingurita se umplu cu crema de vanilie.
Pentru crema de ciocolata se fierb toate ingredientele mai putin frisca, pana se ingroasa putin, apoi se da la rece. Se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se poate pastra pentru ornat o parte, iar restul se amesteca cu ajutorul unui tel cu sosul de ciocolata. Se toarna peste gogosele si se da la frigider pentru 30 de minute, apoi se poate servi.

Întrebări similare